Acasă Economic-Financiar Modelul „Prima Casă”, aplicat și pentru alte domenii

Modelul „Prima Casă”, aplicat și pentru alte domenii

DISTRIBUIȚI

Instrumentul garanțiilor guvernamentale va putea fi utilizat și pentru alte domenii, a anunțat premierul Emil Boc, la sfårșitul săptămånii. „Vom utiliza instrumentul garanțiilor guvernamentale și pentru alte proiecte, fie că este vorba de fonduri europene pentru partea de prefinanțare sau co-finanțare, pentru continuarea programului «Prima Casă», dar și pentru alte domenii“, a precizat premierul.
Acesta a subliniat că, în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, ai Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale, în cadrul acordului a fost obținută majorarea cu aproape un miliard de euro a plafonului garanțiilor guvernamentale.
„Este un instrument eficient pentru politica economică a guvernului și va fi utilizat ca atare de ministerele de resort“, a menționat Boc. De asemenea, șeful Guvernului a subliniat că a fost ridicat la rang de unitate în cadrul guvernului Romåniei politica parteneriatului public-privat.
„Vorbeam de instrumentele garanțiilor guvernamentale și de alocarea de 6,4% din PIB pentru investiții. Acum trebuie să utilizăm și acest instrument al parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea economică, menținerea locurilor de muncă și diminuarea șomajului“, a adăugat prim-ministrul. Din această unitate de implementare și de regåndire a parteneriatului public-privat fac parte miniștrii Finanțelor, Dezvoltării Regionale, Economiei și Comerțului, Transporturilor și Justiției, care vor revizui cadrul legislativ existent, a explicat Boc. „Vor studia cele mai bune practici europene în materie și vor avea dezbateri și discuții publice cu mediul de afaceri și cu autoritățile locale pentru a extinde aplicarea parteneriatului public-privat ca soluție de dezvoltare a investițiilor“, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.