Acasă Economic-Financiar Moody*s ar putea imbunatati ratingul Bancii Agricole

Moody*s ar putea imbunatati ratingul Bancii Agricole

DISTRIBUIȚI


Agentia de evaluare financiara Moody*s Investors Service a plasat sub supraveghere ratingul -E- atribuit puterii financiare a Bancii Agricole, in vederea unei posibile imbunatatiri, se arata intr-un comunicat al Moody*s.

Plasarea sub supraveghere a fost determinata de semnarea contractului de privatizare a Bancii Agricole, prin care Raiffeisen Zentralbank (Austria) si Fondul Romano-American de Investitii au cumparat un pachet majoritar din actiunile bancii.

Moody*s a indicat ca va evalua proportia in care banca a fost restructurata si ca va lua in considerare o modificare a ratingului la finalizarea acordului de privatizare.

Valoarea activelor Bancii Agricole se cifra, la 31 martie 2000, la 377,6 milioane de dolari.

Autoritatea pentru Privatizare si consortiul format din Fondul Romano-American de Investitii (FRAI) si Raiffeisen Zentralbank (RZB) din Austria au semnat, la 13 aprilie 2001, contractul de privatizare a Bancii Agricole, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 52 milioane de dolari. Contractul a fost ratificat vineri, 20 aprilie, la Palatul Victoria, in prezenta premierului Adrian Nastase.

Contractul de privatizare prevede plata unei sume de 15 milioane de dolari pentru pachetul de actiuni detinut de statul roman, precum si majorarea capitalului social al bancii prin subscrierea sumei de 37 milioane de dolari. Consortiul va prelua majoritatea actiunilor si isi va mari participarea pana la aproximativ 98% dupa inregistrarea recapitalizarii bancii cu suma de 3.944 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.