Acasă Economic-Financiar Negocieri -pozitive- intre Guvern si Banca Mondiala

Negocieri -pozitive- intre Guvern si Banca Mondiala

DISTRIBUIȚI

Rezultatele negocierilor, din luna mai, dintre expertii Bancii Mondiale si autoritatile romane privind acordurile PSAL II si PIBL II au fost apreciate de catre seful misiunii Bancii la Bucuresti, Ziad Alahdad, ca fiind -pozitive si neasteptat de bune-, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Agentiei Mediafax.

Premierul Adrian Nastase s-a intalnit, vineri, cu Ziad Alahdad pentru evaluarea stadiului negocierilor privind acordurile de ajustare structurala PSAL II si PIBL II.

Reprezentantul Bancii Mondiale a apreciat negocierile drept -excelente- si a salutat decizia Guvernului roman de a amana, pana in luna septembrie, luarea unei decizii in privinta privatizarii companiei Alro Slatina.

Majoritatea conditionalitatilor propuse de Banca Mondiala au fost agreate de partea romana si s-a convenit continuarea discutiilor tehnice pe marginea proiectului Legii investitiilor directe si a Legii privind intreprinderile mici si mijlocii, se precizeaza in comunicat. In cadrul urmatoarelor negocieri vor fi abordate si perspectivele economico-financiare ale SNP Petrom si Alro Slatina.

La randul sau, premierul roman a aratat ca Guvernul este hotarat sa abordeze colaborarea cu Banca Mondiala -intr-o maniera responsabila- si a precizat ca Acordul PSAL poate oferi perspective viabile pentru aplicarea masurilor active de acompaniament social, prin dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii si, implicit, cresterea numarului de locuri de munca.

In cadrul intalnirii au fost prezentate rezultatele discutiilor tehnice purtate, in luna mai, intre echipele de negociatori ai Bancii si respectiv ai ministerelor Finantelor, Dezvoltarii si Prognozei, Industriei si Resurselor, IMM, din cadrul Autoritatii pentru Privatizare si din Banca Nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.