Acasă Economic-Financiar Noul ordin privind subventionarea utilajelor agricole ii nemultumeste pe sindicalistii de la...

Noul ordin privind subventionarea utilajelor agricole ii nemultumeste pe sindicalistii de la Tractorul

DISTRIBUIȚI


Liderul Aliantei Sindicale Tractorul, Gheorghe Apostu, sustine ca prevederile noului ordin al Ministerului Agriculturii privind subventionarea producatorilor la achizitionarea de masini agricole sunt diferite de cele ale vechiului ordin, contrar afirmatiilor ministrului agriculturii. Apostu a declarat, ieri, ca Ordinul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (OMAAP) 221/2002 impune celor care intentioneaza sa beneficieze de subventia de 55% la achizitionarea de masini agricole sa aiba in proprietate 110 hectare teren agricol la ses, 55 hectare in zona de deal sau 25 hectare teren in zona montana. -A ramas doar subventia de 55%, dar sunt alte conditii de inscriere-, a declarat Apostu. El a precizat ca, impreuna cu administratia societatii Tractorul, a transmis ministerului o serie de amendamente la noul ordin si spera ca, in urmatoarele zile, sa aiba o intalnire pe aceasta tema cu ministrul agriculturii.

Liderul Aliantei Sindicale Tractorul a mai declarat ca, in cursul acestei saptamani, vor intra in contul uzinei brasovene 70 miliarde de lei, promise de ministrul Ilie Sarbu inca din data de 24 mai. Ilie Sarbu a declarat in data de 24 mai, cu prilejul unei vizite la Brasov, ca a semnat ordinul prin care producatorii agricoli vor putea achizitiona masini si utilaje agricole subventionate de stat. El a spus ca statul va subventiona 55% din pretul masinilor agricole si ca prevederile noului ordin sunt similare celor incluse in OMAAP 97/2000. Ministrul agriculturii a mai anuntat, in data de 24 mai, ca a platit uzinei brasovene 100 miliarde de lei. Liderii sindicali spun insa ca la acea data Ministerul Agriculturii platise uzinei brasovene doar 30 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.