Acasă Economic-Financiar Nu vă grăbiți să depuneți declarația privind beneficiarul real la ONRC. Senatul...

Nu vă grăbiți să depuneți declarația privind beneficiarul real la ONRC. Senatul a adoptat în unanimitate scutiri

DISTRIBUIȚI

Proiectul de lege al deputaţilor USR Cristina Prună şi Claudiu Năsui, menit să reducă birocraţia inutilă, a fost adoptat în unanimitate de Senat pe 12 mai. Legea prevede corectarea actualei obligaţii de a declara anual informaţii pe care statul deja le deţine. Astfel, USR face încă un pas important pentru debirocratizare în România.

‘Suntem cu un pas mai aproape să eliminăm birocraţia depunerii hârtiilor pentru unul din multele exemple în care statul ne cere ceva ce are deja. Am promis că facem din debirocratizare o prioritate, deoarece dorim să uşurăm povara românilor, nu să adăugăm la ea cum s-a tot întâmplat în ultimii 30 de ani. În proiectul USR doar entităţile care au în componenţă o persoană juridică rămân supuse obligaţiei de a depune declaraţia.’ a declarat deputatul Claudiu Năsui.

Proiectul USR adoptat de Senat mizează pe necesitatea de a declara anual la notar sau în faţa unui reprezentant al Registrului Comerţului care este beneficiarul real al societăţii, chiar dacă acesta nu s-a schimbat. Această obligativitate este anulată în cazul tuturor firmelor şi ONG-urilor din ţară.

‘Debirocratizarea este unul dintre angajamentele USR. Ne dorim să trăim într-o ţară în care nu mai mergem la ghişee să pierdem timpul pentru a depune dosare cu şină inutile cu informaţii pe care statul le are deja. Dacă o firmă sau un ONG au asociaţi doar persoane fizice, atunci statul nu are decât să ia datele despre beneficiarul real de la Registrul Comerţului, care îi aparţine tot lui. Dacă nu s-au produs schimbări, nu mai e cazul să revii anual să tot declari acelaşi lucru,’ transmite deputatul Cristina Prună.

Mai mult, legea vine în ajutorul a nu mai puţin de 942.000 de societăţi cu răspundere limitată, adică 96,3% din totalul SRL-urilor din România şi a nenumăratelor ONG-uri care se află într-o situaţie similară. Acestea nu vor mai fi supuse să declare schimbările produse la stat, deoarece statul deţine deja aceste informaţii. Statul va trebui să ia datele despre beneficiarul real de la Registrul Comerţului, care îi aparţine tot lui.

Proiectul care poate fi citit AICI, va pleca la Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.