Acasă Actualitate Ambasadorul Marii Britanii anunță că a avut o convorbire fructuoasă cu profesorul...

Ambasadorul Marii Britanii anunță că a avut o convorbire fructuoasă cu profesorul român care deja și-a administrat vaccinul anti-COVID creat de el

DISTRIBUIȚI

Ignorat de autoritățile române, profesorul Virgil Păunescu care s-a declarat prima persoană vaccinată împotriva noului coronavirus din România cu un antidot produs chiar de o echipă de cercetători pe care o coordonează, detalii AICI, a fost contactat de ambasadorul Marii Britanii la București.

Ambasadorul marii Britanii la București, Andrew Noble, a avut o conversație telefonică fructuoasă cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Terapii Genice și Celulare, Oncogen, centru care se ocupă de dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, anunță ambasada britanică. Ambasadorul și-a oferit sprijinul efortului românesc de a găsi un vaccin împotriva COVID-19.

„Știm că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a alocat 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor și tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferința Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se arată în comunicatul ambasadei.

Ambasadorul britanic s-a oferit să facă legatura între cercetătorii români și cei britanici pentru ca aceștia să își poată discuta și prezenta descoperirile unii celorlalți.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

British Ambassador Andrew Noble on 12 May held a productive call with Prof. Dr. Virgil Paunescu, Director of the Centre…

Publicată de British Embassy Bucharest pe Miercuri, 13 mai 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.