Acasă Economic-Financiar O firma americana si un consortiu romanesc oferteaza pentru Nitramonia

O firma americana si un consortiu romanesc oferteaza pentru Nitramonia

DISTRIBUIȚI

Compania americana Fletcher Group LLC si consortiul format din societatile A2 Impex SRL si Romferchim Bucuresti au depus oferte pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Nitramonia Fagaras, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Privatizarea si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS).

Documentele de participare au fost deschise, vineri, in prezenta celor doi ofertanti.

APAPS a scos la vanzare, prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, 79,05% din actiunile combinatului Nitramonia.

Societatea este inclusa in programul de privatizare PSAL I, iar consultantul care asista APAPS in acest proces de privatizare este The Recovery Group din SUA. Nitramonia are ca obiect principal de activitate producerea si comercializarea unor diverse produse chimice, precum ingrasaminte chimice, intermediari organici, rasini-adezivi, produse anorganice si explozivi minieri.

Societatea a inregistrat, in primele sase luni ale anului trecut, un profit net de 78 miliarde de lei, rezultat si din acumularea unor venituri exceptionale, in suma de peste 70 miliarde de lei. Cifra de afaceri realizata in aceeasi perioada s-a ridicat la valoarea de 375 miliarde de lei. Pe de alta parte, societatea avea, la sfarsitul anului trecut, datorii totale in valoare de 600 miliarde de lei, raportate la un capital social de 274 miliarde de lei. Numarul angajatilor era, la 31 decembrie 2001, de 2.186 de persoane.

Compania americana Fletcher Group LLC a cumparat, in luna martie, aproape 70% din actiunile producatorului de hartie heliografica si coloranti Colorom Codlea. Alti actionari ai societatii Nitramonia sunt, alaturi de APAPS, SIF Transilvania, care detine 13,93 % din actiuni, si alti diversi actionari, cu o participatie de 7,02 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.