Acasă Economic-Financiar Ordonanță de Urgență: băiatul cu pizza, adio bacșiș!

Ordonanță de Urgență: băiatul cu pizza, adio bacșiș!

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis recent să legifereze bacşişul, care este obligatoriu să fie evidenţiat pe un bon fiscal separat şi care va fi taxat de stat cu 16%.
Persoanele care livrează pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacşiş, dar numai dacă este lăsat la firma unde acestea lucrează, cumpărătorul având obligaţia să se deplaseze la acea locaţie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, a explicat astăzi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?”, l-a întrebat un jurnalist pe ministrul de Finanțe, acesta explicându-i că, dacă este mulţumit de „gustul şi serviciile prestate”, îi poate da bacşiş.

Întrebat însă în continuare cum poate fi dat acestuia bacşiş fără să primească bon fiscal, ministrul a răspuns: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este”. Amuzant. Atunci la ce bun să mai comand acasă?

Ce nu ne-a spus astăzi ministrul este ce se întâmplă dacă băiatul care livrează pizza ia bacșișul de pe la toți și în drum de întoarcere la pizzerie ascunde banii undeva în afara „incintei”. Antifrauda nu va găsi acești bani la controlul în pizzerie iar statul va pierde cei 16% x 5 lei. Îngrozitor! Această situație trebuie reglementată urgent printr-o altă ordonanță de urgență care să interzică livrarea la domiciliu.

Dar la hotel, bagajistul cum dă bon fiscal domnule ministru? Că hotelurile începând cu trei stele și peste 50 de camere, de patru și cinci stele sunt obligate să aibă bagajist. Iar într-un hotel sunt atâtea locuri unde poți ascunde banii… Repede, o ordonanță de urgență: bagajistul să nu mai care bagajele ca să nu mai primească șpagă și statul să piardă astfel 16% x 5 lei.  Să-i înfierăm cu mânie proletară pe ospătarii, pe chelnerii și pe bagajiștii care stau în picioare și 12 ore pe zi pentru salariul minim cel mai adesea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.