Home Economic-Financiar Pentru investiții de 112 mil. euro, guvernul a dat ajutoare de...

Pentru investiții de 112 mil. euro, guvernul a dat ajutoare de stat de 40 mil. euro

DISTRIBUIŢI

 

Ministerul Finanţelor a emis, în primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finanţare în sumă totală de 40 milioane euro, la o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro, a anunţat, joi, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

 

El a făcut aceste precizări cu prilejul inaugurării centrului de tehnologie al Deutsche Bank, unde a fost prezent alături de premierul Victor Ponta.

 

„De la începutul anului, pe toate cele patru scheme care sunt în vigoare, Ministerul Finanţelor a emis acorduri de finanţare pentru o valoare totală de a investiţiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat – 40 milioane euro, deja plătiţi 21 milioane euro, şi creare a 1.300 noi locuri de muncă”, a arătat ministrul.

 

Voinea a amintit că şi Deutsche Bank a beneficiat de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic din Pipera, în baza unei scheme aprobate pentru dezvoltarea investiţiilor în tehnologie şi crearea de locuri de muncă.

 

Deutsche Bank primeşte, astfel, în mod gradual, un ajutor de stat de 15,6 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de muncă.

 

Potrivit lui Voinea, investiţia Deutsche Bank va aduce la buget în următorii cinci ani circa 50 de milioane euro.

 

Ministrul a adăugat că, din august 2012 şi până în prezent, au fost emise 9 acorduri de finanţare pe această schemă de ajutor de stat destinată tehnologiilor înalte, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de muncă.

 

Conform lui Voinea, contribuţia totală pe care aceste firme o vor da statului român sub formă de taxe şi impozite în următorii 5 ani, numai aferente locurilor de muncă create, se ridică la un sfert de miliard de euro.

 

Ministrul a dat asigurări că schema de ajutor pentru industria IT, care a început în 2012, va continua şi după 1 iulie 2014, iar alte companii vor putea primi un astfel de ajutor întrucât este o schemă de succes.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.