Acasă Economic-Financiar Pierderi de sase miliarde de dolari in sectorul aerian

Pierderi de sase miliarde de dolari in sectorul aerian

DISTRIBUIȚI

Companiile aeriene au reusit sa restabileasca increderea consumatorilor, grav afectata de atacurile din 11 septembrie, insa industria va inregistra, chiar si in aceste conditii, pierderi de sase miliarde de dolari in acest an, a indicat Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA), citata de Reuters. Pierre Jeanniot, directorul general al IATA, a apreciat ca ameliorarea increderii consumatorilor si redresarea economiei globale nu vor putea acoperi cresterea primelor de asigurare si reducerea tarifelor.

Semnalele care anunta o relansare globala sunt, in acelasi timp, o binecuvantare si un blestem pentru fragila industrie, cresterea economica contribuind la majorarea veniturilor, dar si la incurajarea companiilor aeriene sa se extinda dincolo de capacitatea pietei, a estimat Jeanniot. -Cel mai bun lucru care poate fi realizat in acest an va fi, probabil, injumatatirea pierderilor consemnate anul trecut-, pana la un nivel de aproximativ sase miliarde de dolari, a mai declarat Jeanniot.

Companiile aeriene din intreaga lume au inregistrat, anul trecut, pierderi in valoare de 12 miliarde de dolari, cifra care a anulat profiturile consemnate in cei patru ani precedenti.

Inainte de producerea atacurilor teroriste din SUA, IATA estimase ca industria aeriana va inregistra pierderi de 1-2,5 miliarde de dolari, in 2001. Atentatele au exacerbat dificultatile sectorului, intrucat au condus la diminuarea brusca a traficului de pasageri si la majorarea primelor de catre societatile de asigurari.

-In ceea ce priveste costurile de asigurare, putem spune ca au scapat de sub control-, a declarat Juergen Weber, presedintele si directorul executiv al Lufthansa. El a precizat ca, pentru compania aeriana germana, costurile de asigurare vor creste, in acest an, cu 600%, la 180 milioane de euro (167,9 milioane de dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.