Acasă Economic-Financiar Plata online a taxelor ar tăia 35% din cheltuielile bugetare

Plata online a taxelor ar tăia 35% din cheltuielile bugetare

DISTRIBUIȚI

Funcționarii de la ghișee vor dispărea în următorii cinci ani, ca urmare a implementării proiectului eRomânia, iar plata taxelor și impozitelor online și reducerea birocrației vor duce la scăderea cheltuielilor bugetare cu 35%, spune ministrul Comunicațiilor, Gabriel Sandu. „Implementarea proiectului eRomânia, ce vizează interconectarea întregii administrații publice din România, se va finaliza în termen de cinci ani, iar toate bazele de date vor fi upgradate cu conținut până în 2020, atunci putând spune practic că România are o bază de date complată la dispoziția populației. Odată cu implementarea proiectului, toți angajații de la ghișee vor dispărea și fiecare român va economisi, în medie, câte 10 ore, în fiecare an. Nimeni nu își va mai pierde timpul pe la cozi“, a spus ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI).
Gabriel Sandu a explicat că în fiecare autoritate locală și centrală va exista câte un „ofițer de guvernare“, ce se va ocupa cu supravegherea și gestionarea sistemului de operare.
Ministrul Comunicațiilor susține că „deși proiectul pare scump la prima vedere, investiția va fi recuperată rapid în următorii ani, prin reducerea cheltuielilor bugetare cu până la 35%“.
Gabriel Sandu spune că românii pierd anual 180 milioane de ore pentru plata celor 276 de taxe fiscale și parafiscale, în timp ce o firmă pierde lunar, în medie, câte 40 de ore.
„Pentru ca o firmă să-și depună sau să-și ridice toate documentele din 10 puncte diferite într-o lună are nevoie de doi angajați care să piardă câte două ore pe zi, timp de 10 zile. Nu mai vorbesc de timpul pierdut cu plata taxelor și a impozitelor. În total, o firmă pierde 40 de ore pe lună numai cu timpul petrecut pe la ghișee“, a explicat oficialul.
Reprezentantul guvernului a afirmat că până la sfârșitul lui 2011 toți românii vor putea plăti toate taxele într-un singur loc și nu vor mai trebui să completeze decât un formular.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.