Acasă Economic-Financiar Precizări despre plata în avans a subvențiilor către fermieri

Precizări despre plata în avans a subvențiilor către fermieri

DISTRIBUIȚI

„Perioada de plată a acestor subvenții în avans este 16 octombrie – 30 noiembrie 2015, pentru toate țările membre UE. Asocierea de firme SIVECO – Teamnet a propus și a agreat cu APIA, încă din noiembrie 2014, un calendar de elaborare a specificațiilor și de contractare a diferitelor module, pentru a face posibilă efectuarea plaților în avans în campania agricolă 2015.

Serviciile IT aferente modulului de plăți în avans au fost contractate de APIA în data de 10 noiembrie 2015 și specificațiile necesare dezvoltării acestui modul au fost aprobate de APIA în data de 17 noiembrie a.c.

Înțelegând situația critică a beneficiarilor acestor subvenții, întreaga echipă de proiect din partea furnizorilor a depus și depune în continuare eforturi uriașe pentru a sprijini angajații APIA în plata avansurilor așteptate de fermieri, cu asumarea riscului de imagine pe care îl presupune termenul cvasi-imposibil impus de semnarea foarte întârziată a contractului.

Anticipăm că o parte consistentă a fondurilor alocate plății în avans pentru beneficiarii eligibili va fi absorbită până la termenul limită.

La data de 28 noiembrie, ora 12:00, erau peste 200.000 de dosare cu calcul finalizat.

Este util de știut faptul că:

-Sistemul informatic care controlează distribuția subvențiilor (numit IACS — Integrated Administration and Control System) este compus din multe module, fiecare foarte complex, operate de mii de funcționari din toată țara.
-Fiecare cerere de subvenții trece în mod obligatoriu printr-un flux de lucru asigurat de sistemul informatic, dar controlat de funcționarii APIA.
-România are una din cele mai mari suprafețe agricole din UE, un nivel ridicat de fragmentare a suprafeței agricole și, implicit, un număr mare de beneficiari ai subvențiilor agricole, ceea ce face sistemul IACS din România unul din cele mai intens exploatate.
-Pentru a parcurge toate etapele de analiză, dezvoltare, testare și operare aferente doar modulului de plăți in avans sunt necesare, în mod normal, minim 3 luni”, anunță Biroul de presă al SIVECO Romania.

CITEȘTE ȘI

Dovada că APIA a mințit presa, pe ministru și pe fermieri în scandalul subvențiilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.