Acasă Economic-Financiar Pretul energiei nu va creste in viitorul apropiat

Pretul energiei nu va creste in viitorul apropiat

DISTRIBUIȚI

Ministerul Industriei si Resurselor (MIR) intentioneaza sa anunte, saptamana viitoare, o crestere cu sase procente a pretului energiei, calculat in dolari, au declarat, ieri, Agentiei Mediafax surse guvernamentale.

Sursele citate au precizat ca aceasta decizie face parte din strategia Guvernului de crestere graduala a pretului energiei, avand in vedere ca pretul de productie este mai mare decat cel de vanzare cu aproximativ 30%. MIR intentioneaza insa sa continue si programul de restructurare a sectorului energetic, prin inchiderea unor termocentrale si externalizarea unor activitati, fapt care va determina scaderea costurilor de productie.

Cresterea pretului la energie a fost anuntata, joi seara, intr-o emisiune a postului public de televiziune, de ministrul privatizarii, Ovidiu Musetescu. El a spus ca, saptamana viitoare, ministrul industriei si resurselor va anunta o crestere a pretului la energie, aceasta fiind si o cerere a organismelor financiare internationale.

Tarifele la energia electrica furnizata populatiei au fost majorate, in luna aprilie, in medie cu 6,1%.

Contactat telefonic, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), dl Ion Lungu, ne-a declarat ca -nu exista nici o nota a ANRE privind cresterea pretului la energia electrica-. Mai mult, domnia-sa a precizat ca nu exista solicitari in acest sens din partea societatilor din sectorul energetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.