Acasă Economic-Financiar Rețea de infokioskuri, instalată în opt țări UE, pentru românii aflați la...

Rețea de infokioskuri, instalată în opt țări UE, pentru românii aflați la muncă în străinătate

DISTRIBUIȚI

 

O rețea de 22 de infokioskuri, cu ecrane de tip info-touch, va fi instalată în 22 de locuri din opt țări în care sunt cetățeni români migranți, pentru sprijinirea mobilității forței de muncă și reintegrarea acestora pe piața muncii din România.

 

Infokioskurile vor fi amplasate în Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franța, Irlanda și Cipru, acestea fiind alese pentru că au comunități mari de români sau pentru că au fost probleme privind munca fără forme legale și migrația ilegală.

 

În cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale de furnizare a serviciilor publice de informare a cetățenilor români migranți” va fi făcută o analiză a nevoilor de informare a cetățenilor români migranți, prezenți pe teritoriul celor opt state ale UE.

 

Prin acest proiect se urmărește informarea cetățenilor români din străinătate despre drepturile și obligațiile lor, dar și despre oportunitățile oferite în România, în cazul în care vor să revină în țară.

 

Cetățenii români din străinătate vor fi sprijiniți prin oferirea de informații clare, ușor de înțeles și de accesat, de actualitate, la care să poată avea acces facil, la orice oră și care să contribuie la creșterea încrederii în instituțiile publice din România.

 

Proiectul, cofinanțat de Fondul Social European, este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, valoarea acestuia fiind de peste 4,7 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.