Acasă Economic-Financiar Revista -Global Finance- a desemnat BRD drept cea mai buna banca din...

Revista -Global Finance- a desemnat BRD drept cea mai buna banca din Romania

DISTRIBUIȚI

Revista -Global Finance- a desemnat, pentru al doilea an consecutiv, Banca Romana de Dezvoltare (BRD) – Groupe Societe Generale drept -Cea mai buna banca din Romania-, informeaza un comunicat al BRD.

Distinctia va fi inmanata presedintelui Bogdan Baltazar, in cadrul reuniunii anuale a FMI si Bancii Mondiale din septembrie, de la Washington.

Presedintele BRD, Bogdan Baltazar, a declarat recent ca banca are 47% din plasamente in economia reala romaneasca, mai mult decat oricare alta banca din Romania, precum si un nivel al creditelor neperformante de 3,2%, fata de aproape 25%, cat este media pe sistemul bancar din Romania.

Revista -Global Finance- alcatuieste, de opt ani, topul celor mai performante banci care actioneaza pe pietele in dezvoltare. Revista are peste 300.000 de cititori din peste 160 de tari si selecteaza cele mai bune banci comerciale din Europa Centrala si de Est, Asia sau America Latina.

Pierre Andre Taulet, director general adjunct al BRD-Groupe Societe Generale, spune ca banca isi va dezvolta in acest an activitatea comerciala. -Beneficiem de o crestere a numarului de depozite, crestere care nu este ocazionala, ci continua. In ceea ce preveste evolutia afacerilor, am pus la punct si am lansat un produs de plati electronice care se numeste MultiX si care este folosit in intreaga retea. BRD isi dezvolta activitatea de creditare in aproape toate domeniile, pentru ca lucram la fel de bine in imobiliar, ca si finantarea industriei si a agroalimentarului. Apreciem, de asemenea, ca imprumuturile acordate populatiei sunt o sfera promitatoare de activitate. Promovam o gama larga de credite pentru clientela individuala, intre care foarte solicitate sunt cele pentru bunuri de folosinta indelungata, pentru nevoi personale nenominalizate, pentru automobile. Cresterea volumului creditelor pentru populatie in totalul creditelor, inceputa din 1999, s-a confirmat si in 2000. Daca in 1998 aceste credite reprezentau 3,6% din totalul creditelor acordate de banca, in 1999 ele au atins 4,7%, si 6% in 2000. Subliniez o dezvoltare semnificativa a creditelor pentru cumpararea de automobile, rezultatul unei preocupari constante de extindere a ofertei comerciale. In acest domeniu, acordul cu Dacia/Renault pentru finantarea achizitiei de astfel de vehicule cu ajutorul unor produse simple s-a bucurat de un succes deosebit, cu peste 4.200 de credite acordate. Mai reamintesc doar faptul ca, in ultimii trei ani, cotele de piata ale BRD au progresat in mod constant – de la 10% in 1998, am atins 18% din credite in 1999 si 20% in 2000-, a declarat Taulet.

Alaturi de BRD, din tarile vecine au fost selectate in top OTP Bank din Ungaria, COB din Cehia, BRE Bank din Polonia, NLB din Slovenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.