Home Economic-Financiar Romania a trecut toate probele in vederea interconectarii la UCTE

Romania a trecut toate probele in vederea interconectarii la UCTE

DISTRIBUIŢI

Sistemul energetic romanesc a incheiat pe 1 februarie proba de functionare interconectata monitorizata timp de un an cu zona a doua a sistemului vest-european de transport a energiei UCTE.


Aceasta a fost ultima etapa pe care Romania trebuia sa o parcurga pentru a deveni membru cu drepturi depline in UCTE. -Raspunsul oficial privind admiterea tarii noastre ca membru cu drepturi depline in UCTE va fi dat de Adunarea Generala a organizatiei europene ce va avea loc pe 7-8 mai-, ne-a declarat directorul general al Transelectrica, dl. Jean Constantinescu. Amintim ca, incepand cu 1 februarie 2002, sistemul energetic romanesc functioneaza interconectat cu sistemele energetice ale Greciei, Serbiei, Macedoniei, Albaniei, Bosniei si Bulgariei. Puterea totala a sistemelor energetice din aceasta zona este de circa 53.000 MW, din care peste 50% o reprezinta capacitatea sistemelor din Romania si Bulgaria. Practic, sistemele energetice ale celor doua tari produc aproximativ 45% din energia din zona, asigurand in acelasi timp reglajul de frecventa.

Capacitatea de transport a energiei va creste, dupa interconectarea Romaniei la UCTE, atat catre Ungaria, de la 100 la 800 MW, cat si catre Republica Moldova de la 100 la 450 MW, a mai precizat reprezentantul Transelectrica. -In circa doi-trei ani dupa stablirea integrala a interconexiunii dintre zona I si II a UCTE, capacitatile de transport ale Romaniei se vor dubla, a afirmat dl. Constantinescu. Romania dispune de o capacitate de transfer pe interconexiuni, inainte de interconectarea cu UCTE, de circa 1.000 MW spre Bulgaria si 1.000 MW spre Serbia.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.