Acasă Economic-Financiar Romania va cheltui 90 miliarde de lei pentru participarea la Expozitia Universala...

Romania va cheltui 90 miliarde de lei pentru participarea la Expozitia Universala din Japonia

DISTRIBUIȚI

Pavilionul Romaniei la Expozitia Universala din Japonia va fi vizitat de 1,5-2 milioane de persoane pana la inchiderea manifestatiei, in luna septembrie, a declarat la Nagoya secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Ferdinand Nagy. Numarul total estimat al vizitatorilor expozitiei este de 20 de milioane, in perioada 25 martie-25 septembrie. -In Japonia nu suntem prea cunoscuti, dar nici nu avem o imagine negativa, prin urmare nu plecam de pe minus si putem construi ceva solid-, a afirmat Nagy.

In cadrul Expozitiei Universale, care la aceasta editie are ca tema -Intelepciunea naturii-, Romania va beneficia de o zi nationala, programata pentru 1 iunie. In preajma acestei date, ce va fi marcata de o serie de evenimente in incinta spatiului expozitional, vor avea loc si alte actiuni de promovare a Romaniei. In aceasta categorie sunt incluse o serie de seminarii economice destinate oamenilor de afaceri japonezi, precun si promotii la vanzarile de produse romanesti deja prezente pe piata nipona – vinuri, artizanat, cosmetice, mic mobilier, ceramica si sticlarie.

Guvernul a alocat 90 miliarde de lei in 2004 pentru pregatirea participarii Romaniei la Expozitia Universala din 2005 din Japonia. Pavilionul Romaniei este amplasat intre cel al Portugaliei si cel al Irlandei si in imediata apropiere a standurilor Olandei, Poloniei, Ucrainei si Cehiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.