Acasă Economic-Financiar Rom?â?Ñnia a obținut în negocierile cu FMI mai mulți bani pentru investiții

Rom?â?Ñnia a obținut în negocierile cu FMI mai mulți bani pentru investiții

DISTRIBUIȚI

Autoritățile romåne au obținut la negocierile cu experții Fondului Monetar Internațional (FMI) o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garanții guvernamentale stabilit pentru acest an, a declarat, ieri, ministrul Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu, citat de Mediafax. La revizuirea din septembrie a acordului stand-by, Guvernul a obținut o creștere a plafonului de garanții publice la 7,7 miliarde lei în 2009 și la 8,6 miliarde lei în 2010, dar sub condiția ca garanțiile suplimentare față de plafonul inițial de 6 miliarde lei să fie dedicate exclusiv finanțării în contrapartidă a proiectelor de investiții finanțate de UE sau de alte instituții multilaterale.
Premierul Emil Boc a discutat såmbătă cu delegația Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale posibilitatea extinderii plafonului și mecanismului garanțiilor guvernamentale pentru cofinanțarea proiectelor europene, în cazul administrațiilor locale și instituțiilor publice.
Potrivit unui comunicat transmis såmbătă de Executiv, nevoia extinderii plafonului și mecanismului garanțiilor guvernamentale a fost discutată în vederea întăririi capacității de absorbție a fondurilor europene și a cofinanțării proiectelor, în special cele ale administrațiilor locale și ale altor structuri care gestionează fonduri europene.

Fără emoții

Sebastian Vlădescu a declarat, aseară, că autoritățile romåne și misiunea FMI au căzut de acord asupra condițiilor care vor fi cuprinse în scrisoarea suplimentară la acordul stand-by și nu există niciun pericol în privința acordării tranșelor.
„Încă suntem în discuții. Ne înțelegem în toate privințele, doar că acum redactăm forma finală a scrisorii. Căutăm termenii cei mai potriviți atåt pentru varianta în romånă, cåt și pentru cea în engleză“, a declarat Vlădescu, adăugånd că nu are emoții față de primirea celor două tranșe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.