Acasă Economic-Financiar Șeful STS: Piața telefoniei mobile este supraestimată

Șeful STS: Piața telefoniei mobile este supraestimată

DISTRIBUIȚI

Operatorii de telefonie mobilă din Romånia se plång degeaba că au probleme, deoarece și-au supraestimat piața pe care activează, a declarat, marți seara, Marcel Opriș, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). „Există în Romånia mii de kilometri pe care circuli cu mașina din care nu poți da un telefon pentru că nu există rețea. La fel și în zonele de graniță, unde riști să suni din rețeaua vecinilor de telefonie mobilă și astfel să fii taxat în regim de roaming. După părerea mea, operatorii de telefonie mobilă din Romånia se plång degeaba că întåmpină probleme de criză, întrucåt ei activează pe o piață telecom pe care au supraestimat-o“, a afirmat Opriș.
Potrivit șefului STS, care citează cele mai noi date colectate din teritoriu, în 87 dintre 3.000 de localități nu există comunicații mobile.
„Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că operatorii de telefonie mobilă au schimbat fața Romåniei“, a adăugat Marcel Opriș.
Oficialul a dezvăluit, totodată, faptul că, în anul 2007, operatorii locali au beneficiat de un ajutor din partea statului în valoare de 150 milioane de euro.
„Știe cineva cåți bani au fost dați, în 2007, ca ajutor de stat operatorilor mobili din Romånia? Nu știe nimeni, dar vă spun eu: circa 150 milioane de euro“, a punctat Opriș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.