Home Economic-Financiar Semanatoarea a devenit profitabila dupa primul an de privatizare

Semanatoarea a devenit profitabila dupa primul an de privatizare

DISTRIBUIŢI

Societatea Semanatoarea SA din Bucuresti a incheiat anul trecut exercitiul financiar cu un profit cifrat la circa 68 miliarde de lei, suma din care s-au acoperit pierderile anilor anteriori si s-a marit rezerva legala a societatii. Capitalurile proprii au crescut in anul 2000 de 3,5 ori fata de anul anterior, de la 39 miliarde de lei la 137 miliarde de lei, iar capitalul social a fost majorat de la 75 miliarde de lei la 105 miliarde de lei.

De asemenea, patrimoniul total al firmei Semanatoarea a crescut de la 187 miliarde de lei la 226 miliarde de lei, in conditiile in care au fost platite toate creditele bancare in valoare de 14 miliarde de lei, iar datoriile societatii au scazut de la 129 miliarde de lei la 75 miliarde de lei. -Pentru anul in curs, avem deja comenzi pentru 150 de combine echivalente, adica 120 de combine si echipamente specializate de recoltat si piese de schimb-, a declarat domnul Ion Radulea, presedintele societatii MYO-O SA – actionarul principal al societatii Semanatoarea. -In primele trei luni ale anului in curs au fost produse efectiv 30 de combine, iar valoarea nou creata de societate ajunge la 30 miliarde de lei-, a precizat Radulea.

Rentabilizarea activitatilor de pe platforma Semanatoarea, dezvoltarea productiei de masini agricole prin continuarea investitiilor si respectarea promisiunilor facute la preluarea societatii in anul 2000 sunt principalele tinte din strategia firmei MYO-O SA, actualul proprietar al intreprinderii. De altfel, transferul proprietatii a fost punctul de cotitura in existenta societatii Semanatoarea. Preluata intr-un moment delicat, in reorganizare judiciara, dupa o tentativa esuata de privatizare cu grupul New Holland, Semanatoarea a avut sansa de a beneficia de experienta specialistilor firmei MYO-O si de puterea financiara a acestei societati romanesti cu capital integral privat. Dupa un an si jumatate de la privatizare, indicatorii societatii s-au imbunatatit spectaculos, salariile angajatilor au crescut cu 96%, fiind achitate in termen, luna de luna, iar proiectele de viitor arata preocuparile firmei MYO-O de a se impune pe piata autohtona.

-In acest context, afirmatiile unor inalti demnitari ai statului, care arunca gratuit in derizoriu rezultatele incurajatoare pe care noi, investitorii romani, le-am obtinut aici, sunt greu de explicat-, a punctat Ion Radulea. Reamintim ca primul-ministru, domnul Adrian Nastase, in recenta vizita pe care a efectuat-o in Italia, a facut cateva aprecieri profund defavorabile referitoare la intreprinderea Semanatoarea. -In aceasta societate vom produce utilaje agricole inca 50 de ani de-acum inainte, singura noastra grija fiind sa scoatem pe piata produse fiabile la preturi romanesti-, a subliniat presedintele firmei MYO-O SA. Acesta i-a invitat pe reprezentantii Executivului pe platforma bucuresteana, pentru a vedea la fata locului ca situatia din teren nu mai corespunde cu cea din statisticile invechite ale ministerelor. La inceputul lunii viitoare, Semanatoarea va lansa o noua familie de combine de recoltat, eveniment la care sunt invitati sa participe specialisti din toata tara, politicieni si oameni de afaceri.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.