Acasă Economic-Financiar SIDEX va plati la timp salariile

SIDEX va plati la timp salariile

DISTRIBUIȚI

Combinatul s-a incadrat in graficul de plata al salariilor, respectand astfel adendda la Contractul Colectiv de Munca

Desi pana acum apareau decalaje mari intre data la care trebuiau achitate salariile si zilele in care se incasa leafa in Combinat, in aceasta luna, plata se face la timp. Siderurgistii isi vor primi avansurile pe martie pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Sefului Serviciului Financiar din SIDEX, Constantin Padure, sustine ca lefurile oamenilor vor fi achitate din incasarile societatii.

Una dintre problemele cu care s-a confruntat conducerea SIDEX in ultima perioada – intarzierile inregistrate la achitarea salariilor – pare sa isi fi gasit, in cele din urma, rezolvarea. Dupa o perioada in care siderurgistii si-au luat lefurile cu cate o saptamana sau doua intarziere, luna martie a adus vesti bune pentru angajatii Combinatului. In momentul de fata, lichidarile pentru luna februarie au fost achitate in totalitate, iar in cursul zilei de ieri s-au platit avansurile pentru luna martie la primele doua uzine, conform graficului de plata al salariilor, adica UCC si UAF. In acelasi timp, au inceput sa fie facute platile si la Otelaria 1. Conform declaratiei sefului Serviciului Financiar din SIDEX, Constantin Padure, -sunt perspective ca plata avansurilor pe luna martie sa se incheie saptamana viitoare-. -Desi exista totusi o mica intarziere, de doar trei-patru zile, la plata salariilor angajatilor SIDEX, totusi acum ne incadram in grafic. Suntem mandri ca am gasit resurse sa achitam lefurile oamenilor din incasari proprii. Cu vreo doua saptamani in urma au fost probleme, pentru ca ne aflam in intarziere cu platile, dar acum totul a revenit la normal-, ne-a mai declarat Constantin Padure.

In aceste conditii, se pare ca SIDEX a reusit sa iasa din impasul financiar in care se afla, iar problemele cu lichiditatile au fost solutionate.

Faptul ca SIDEX s-a incadrat in graficul de plata al salariilor face ca adendda la Contractul Colectiv de Munca (CCM) sa fie respectata. Aceasta prevedea reesalonarea platii salariilor pentru luna martie, asa incat lichidarile din februarie se achitau incepand cu data de 9 martie, urmand a se incheia plata pana pe 25 martie, nefacandu-se plati in zilele de luni, deoarece in prima zi a saptamanii se inregistreaza mai putine incasari. Pana acum, in CCM era prevazut ca lichidarile se achita intre 11 si 16 ale lunii. Plata lichidarilor in decursul a zece zile lucratoare, cu o masa monetara de zece miliarde de lei zilnic, a fost ceva experimental, insa se pare ca a dat rezultatul scontat. Avansurile pentru luna martie ar fi trebuit sa fie achitate incepand cu data de 26 martie, in decursul a sase zile lucratoare, plata acestora incepand astazi, cu un decalaj de doar cateva zile.

Aceasta revenire la normal in ceea ce priveste plata salariilor angajatilor a dus la diminuarea tensiunilor din interiorul societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.