Acasă Economic-Financiar Statul vrea sa imprumute 240 milioane de dolari de pe piata interna

Statul vrea sa imprumute 240 milioane de dolari de pe piata interna

DISTRIBUIȚI

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va scoate la vanzare, in luna ianuarie, certificate de trezorerie cu discont si obligatiuni de stat in valoare totala de 8.000 miliarde de lei (238,8 milioane de dolari), potrivit unui ordin al ministrului de resort.

Cea mai mare parte a certificatelor de trezorerie, reprezentand 3.600 miliarde de lei, vor avea scadenta de 364 zile. Prima dintre licitatiile pentru adjudecarea lor va avea loc maine, 7 ianuarie, iar urmatoarele sunt programate pentru zilele de 14, respectiv 28 ianuarie.

Statul va mai scoate la licitatie certificate de trezorerie cu scadenta la 182 de zile in valoare de 1.100 miliarde de lei si titluri cu termen de 91 de zile insumand 600 miliarde de lei.

In ceea ce priveste obligatiunile, Ministerul Finantelor a stabilit trei licitatii, prin intermediul carora va incerca sa atraga 2.700 miliarde de lei.

Titlurile au o maturitate de doi ani, iar prima dintre licitatii va fi organizata maine, 7 ianuarie.

La licitatii pot participa intermediarii autorizati sa tranzactioneze titluri de stat pe piata primara atat in contul propriu, cat si in contul clientilor persoane fizice sau juridice.

Valoarea minima a unei oferte de cumparare este 100 milioane de lei, in vreme ce valoarea nominala a obligatiunilor este de 10 milioane de lei, iar a certificatelor, de 100 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.