Home Economic-Financiar Termenul pentru acceptarea platii prin card ar putea fi amanat

Termenul pentru acceptarea platii prin card ar putea fi amanat

DISTRIBUIŢI

Termenul pentru introducerea obligativitatii platilor prin card a impozitelor, taxelor si facturilor la utilitati, precum si acceptarea de catre comercianti a platilor electronice ar putea fi amanate pana la 1 ianuarie 2004, respectiv 1 iulie 2003, potrivit unui proiect de ordonanta de guvern.


Ordonanta de Urgenta a Guvernului 193/2002, publicata in -Monitorul Oficial- la data de 23 decembrie a anului trecut, prevede ca agentii economici furnizori de servicii de utilitate publica, precum si institutiile publice care incaseaza impozite, taxe, amenzi, penalitati si alte obligatii de plata sunt obligati sa accepte incasari si prin intermediul cardurilor de debit si a cardurilor de credit. Data de aplicare stabilita era 1 februarie 2003 pentru cei care isi desfasoara activitatea in municipii si 1 noiembrie 2003 pentru institutiile din orase. Tot data de 1 februarie a fost stabilita si in cazul comerciantilor care depasesc o anumita cifra de afaceri, aceasta urmand sa fie stabilita de guvern.

Ministerul Finantelor a elaborat, la solicitarea societatilor de utilitati si a institutiilor publice, un proiect de ordonanta de urgenta care prevede ca termenul va fi prelungit pana la 1 ianuarie 2004, se arata intr-un comunicat al institutiei. Potrivit comunicatului, sistemul va fi aplicat, de la 1 iulie, in mod experimental, la un numar restrans de societati. In ceea ce priveste agentii economici comercianti, noul termen propus este tot 1 iulie 2003.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.