Acasă Economic-Financiar Vasilescu, BNR: Majorarea salariilor e posibilă, dar cu anumite condiții

Vasilescu, BNR: Majorarea salariilor e posibilă, dar cu anumite condiții

DISTRIBUIȚI

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat la RFI, că dacă bugetul va fi construit în așa fel încât să poată aduce fără creșteri de taxe o plajă mai largă de venituri bugetare, atunci este firesc să se producă creșteri salariale de la 1 ianuarie 2012.
Întrebat dacă anunțata majorare a salariilor bugetarilor anul viitor se înscrie în categoria măsurilor electorale, Adrian Vasilescu a spus: "Dacă bugetul va fi construit în așa fel încât să poată aduce fărăcreșteri de taxe o plajă mai largă de venituri bugetare, atunci este firesc să se producă de la 1 ianuarie creșterea salariilor bugetare".
În opinia oficialului BNR, campania electorală din 2012 va avea "un specific aparte".
"Eu aș spune că și țara s-a mai trezit și oamenii vor fi cu ochii pe politicieni și vor aștepta nu promisiuni, ci analize și demonstrații practice, privind modul în care poate fi scoasăRomânia din încurcătura în care a intrat", apreciază consilierul guvernatorului BNR.
La mijlocul anului trecut, Executivul a decis reducerea cu 25 la sută a tuturor salariilor din sistemul bugetar.
Potrivit strategiei fiscal-bugetare pentru 2012-2014, numărul de posturi va fi redus până anul viitor la 1,24 milioane angajați. În decembrie 2010, premierul Emil Boc anunța că numărul de bugetari a scăzut la 1,27 milioane persoane.
Documentul mai arată că, pentru anul viitor, cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat au fost stabilite luându-se în calcul "creșteri salariale acordate în două tranșe", astfel încât în 2012 să fie recuperată integral diminuarea salarială din 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.