Acasă Economic-Financiar Veniturile UniCredit, afectate de problemele financiare din Grecia și Dubai

Veniturile UniCredit, afectate de problemele financiare din Grecia și Dubai

DISTRIBUIȚI

Veniturile grupului bancar UniCredit, cu activități și pe piața românească, ar putea fi afectate de criza financiară din Grecia și Dubai, potrivit unui document al grupului italian, citat de Bloomberg.
Evenimentele recente din aceste piețe „ar putea avea un efect negativ asupra veniturilor din tranzacționare pe piețele de capital“, a precizat banca într-un document, cu ocazia majorării de capital de 4 miliarde euro din 8 ianuarie, fără a oferi estimări legate de venituri.
UniCredit își majorează capitalul, în contextul în care țările europene ies din cea mai gravă recesiune de la al Doilea Război Mondial. Directorul executiv al băncii, Alessandro Profumo, a decis, de asemenea, să reducă nivelul cheltuielilor și să vândă activele nestrategice, pentru a strânge capital.
Autoritatea de Investiții din Libia și Banca Centrală a Libiei, ce dețin 4,9% din UniCredit, sunt printre investitorii care își vor exercita dreptul de preempțiune în cadrul majorării de capital ce a început luni.
Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Fondazione Cassa di Risparmio di Modena, Carimonte Holding și Allianz au anunțat, de asemenea, că vor cumpăra noi acțiuni, potrivit documentului.
Unicredit vinde acțiuni la un preț unitar de 1,589 euro și oferă 3 acțiuni noi pentru fiecare 20 de acțiuni deținute deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.