Acasă Economic-Financiar Viscolul aduce pagube de milioane de euro transportatorilor

Viscolul aduce pagube de milioane de euro transportatorilor

DISTRIBUIȚI

Transportatorii europeni spun că pierd milioane de euro din cauza faptului că o porțiune lungă a Dunării – una din căile fluviale principale din Europa – este blocată în cea mai lungă perioadă de îngheț cunoscută până acum, potrivit Associated Press.
Înghețul a oprit transportul pe o porțiune de 700 kilometri în porțiunea românească a Dunării, a declarat un oficial din Ministerul român al Transporturilor citat de AP. Fluviul formează granița dintre România și Bulgaria iar șase treceri fluviale au fost, de asemenea, închise din cauza gheții. În amonte, fluviul este înghețat în porțiuni riverane capitalei sârbe Belgrad, arată agenția. Costache Constantin, managerul unei companii de transport, a supravegheat situația dintr-un birou aflat în portul Constanța de la Marea Neagră și spune că nu a văzut niciodată un astfel de îngheț pe Dunăre, de când a început să lucreze în acest domeniu, în 1981.
''Acest lucru ne costă milioane de euro. Transportul de materii prime, cărbune, minerale, cereale, toate sunt afectate, la fel materialele de construcții", a declarat el telefonic pentru AP.
"Funcționăm. Chiar dacă există înghețul, lucrăm", a declarat de la Constanța, Viorel Panait, manager al unei companii de servicii portuare implicată în transportul de minereu de fier, cărbune și bauxită. El a precizat că firma a căutat căi de a evita marele îngheț. El a spus că 2.000 de tone de minereu de fier au fost încărcate zilnic în camioane, a fost folosit antigel pentru a împiedica înghețarea mineralelor, iar cărbunele a fost transportat cu trenul.
Nu există cifre oficiale disponibile privind afacerile legate de transportul fluvial din România, dar Panait, care a lucrat în domeniu începând din 1981, a estimat că cifra de afaceri anuală este de aproximativ 1 miliard de euro (1,32 miliarde dolari), pe baza unui volum de 20-30 de milioane de tone de marfă expediată pe căi navigabile românești.

Încasări cu 30% mai mici

Situația nu este mai bună nici pentru transportatorii rutieri. Autostrada Soarelui a fost redeschisă sâmbătă timp de doar două ore și jumătate, numai pentru autoturisme, între București – Drajna și Fetești – Cernavodă. A2 a stat închisă peste o săptămână, deși nu a mai nins, timp în care transportatorii au înregistrat pierderi uriașe. Autostrada Soarelui a fost închisă de la sfârșitul săptămânii trecute.
Cu fiecare zi de vreme rea și drumuri închise, transportatorii văd din ce în ce mai clar dimensiunile dezastrului. Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), declara zilele trecute că valoarea încasărilor obținute de transportatori de la clienții lor a scăzut cu circa 30% în luna ianuarie, un procent similar în ceea ce privește pierderile înregistrându-se și în ceea ce privește prima săptămână din luna februarie. Operatorii din transporturi declară că nu vor mai putea recupera pagubele create de viscol.
„Încasările s-au diminuat din cauza reducerii numărului de kilometri efectuați de transportatori, cu un procent de aproximativ 30% în luna ianuarie, și cu 25% în prima săptămână din luna curentă. În același timp, există și un consum de carburanți aferent timpilor de staționare din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Nu am înregistrat însă penalități de la clienții noștri, deoarece la nivelul țării există un cod portocaliu, iar ei se află în aceeași situație, multe firme neavând posibilitatea de a-și transporta salariații la locul de muncă”, explica Radu Dinescu.
 Potrivit secretarului general al Asociației Naționale a Importatorilor și Exportatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, condițiile meteorologice nefavorabile care au îngreunat traficul rutier și naval afectează drastic activitatea de import-export iar orice zi de întârziere costă aproximativ 100 de milioane de euro la nivelul întregii activități.
,,Vremea rea nu permite onorarea comenzilor noastre de export, trei sferturi din relațiile noastre comerciale fiind în Europa. Înregistrăm întârzieri atât pe transporturile rutiere, cât și la cele navale și feroviare. Fiind vorba de caz de forță majoră, nu vom suporta penalizări, dar problema este crearea stocurilor la producător, îngreunarea reluării producției după această perioadă. Dacă luăm în calcul atât activitatea de export cât și cea de export, putem spune că orice zi de întârziere îi costă pe agenții economici aproximativ 100 de milioane de euro”, a precizat Mihai Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.