Acasă Economic-Financiar Votarea bugetului creeaza animozitati in sanul PDSR

Votarea bugetului creeaza animozitati in sanul PDSR

DISTRIBUIȚI

Conducerea PDSR este nemultumita de faptul ca unii parlamentari ai partidului au sustinut, la dezbaterea proiectului de buget, o serie de amendamente care modifica structura bugetului pe acest an si sunt contrare deciziilor Guvernului, au declarat, ieri, surse din PDSR.

Potrivit surselor citate, unii parlamentari PDSR, care au avut astfel de amendamente, au fost avertizati de conducerea partidului privind consecintele demersurilor lor asupra bugetului de stat si li s-a cerut sa renunte la aceste amendamente.

Intr-o pauza a sedintei Comisiilor de buget-finante, o parte dintre liderii PDSR si unii membri ai Guvernului, printre care Mihai Tanasescu, Florin Georgescu, Miron Mitrea, s-au intalnit, ieri, pentru a stabili strategia de dezbatere a proiectului de buget, au mai spus sursele mentionate. Aceasta intalnire a avut loc dupa ce in sedinta Comisiilor de buget a fost adoptat, initial, si cu sprijinul parlamentarilor PDSR, un amendament al PRM care majora cu 499 miliarde de lei bugetul Ministerului Agriculturii, in detrimentul bugetului Ministerului Transporturilor. Presedintele Comisiei de buget a Camerei Deputatilor, Florin Georgescu, care nu a fost prezent in sala in timpul votului, a venit la sedinta si a propus revenirea asupra votului si acceptarea amendamentului ministrului finantelor de majorare a bugetului Ministerului Agriculturii cu 100 miliarde de lei din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului si nu de la Ministerul Transporturilor. Ministrul transporturilor, Miron Mitrea, s-a aflat la sedinta comisiilor pentru a sustine suma alocata ministerului pe care-l conduce.

Un alt amendament care a nemultumit conducerea PDSR a fost adoptat, marti, de Comisiile de buget si se refera la alocarea, din impozitul pe venit incasat la bugetul de stat, a cotelor de 35% la bugetele locale ale comunelor, oraselor si municipiilor pe teritoriul carora isi desfasoara activitatea agentii economici.

Acest amendament a fost sustinut de deputatii Vasile Bleotu, Aurel Gubandru, Ion Neamtu (PDSR) si Daniel Ionescu (PRM), acestia considerand ca, astfel, localitatile unde isi desfasoara activitatea agentii economici vor beneficia, in mod corect, de sumele provenite din impozitul pe venit. In proiectul de buget, aceste sume sunt repartizate, in principal, municipiilor resedinta de judet, unde majoritatea agentilor economici isi au sediul fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.