Acasă Editorial Iar ne iau de prosti…

Iar ne iau de prosti…

DISTRIBUIȚI

Am obosit să mai spun cum Traian Băsescu depune toate icrele de inteligenţă pe care le are pentru a-l răsturna pe Tăriceanu. O fac de aproape un an, dintr-un singur motiv! Nu cred că România va merge mai bine dacă favoriţii lui Traian Băsescu vor conduce România. Mi se pare că am trăi într-un film de groază cu un guvern condus de Stolojan, cu o justiţie ghidonată de Macovei şi cu blonda de la Drept, Elena Udrea, pe post de -Wonder Woman-. O Românie în care favorurile prezidenţiale s-ar distribui precum indulgenţele papale.

Nici nu şi-a digerat binele sarmalele şi şoricul mâncat de Revelion în compania familiei şi a Elenei Udrea, că Traian Băsescu şi-a pus în aplicare planul clocit încă din noiembrie. Atacarea lui Tăriceanu pe tema corupţiei. Şi cum nu avea nimic la îndemână proaspăt, a făcut-o prin gura Elenei, invocând un bileţel. Scris de Tăriceanu, în sprijinul lui Patriciu. Bileţel, care a trecut prin mâna Elenei, şefă de cabinet la preşedinte şi de care şi-a adus aminte după doi ani. Imediat după ce o altă -fecioară- de-a preşedintelui, Monica Macovei îl atacase tot pe Tăriceanu că nu a sprijinit-o în delirul ei legislativ. Două vestale ale preşedinţiei într-o nouă luptă cu corupţia.

Vreau să fiu echilibrat şi să analizez premisa că poate că Elena Udrea are dreptate… Tăriceanu a scris acel bilet! îi cerea sprijin lui Băsescu pentru un prieten şi pentru unul din sponsorii campaniei. Banal pentru România de azi… Nu m-ar deranja nici presupusa josnicie a fostului aliat, de a scoate la iveală documente intime în momentele-cheie. E în beneficiul publicului, e interesant pentru presă, e un semnal dat oamenilor politici!

Ceea ce mă deranjează în această construcţie este falsitatea ei! Elena Udrea a fost avocatul ales de Traian Băsescu, participant la muşamalizarea ordinară a scandalului casei din Mihăileanu. Ce poate fi mai clar decât un caz în care un demnitar, care a avut o proprietate, a primit încă una de la stat. Pe care a şi cumpărat-o! Dacă n-a tresărit conştiinţa profesională în ea atunci, nu înţeleg de ce a devenit indignată acum? Poate că aşa înţelege Mafia să-şi rezolve situaţia locativă… Dacă nu s-a oripilat Monica Macovei de decizia instanţei de a amâna Dosarul Flota, de ce o face acum, în alte situaţii? Poate că aşa înţelege Mafia să-şi rezolve procesele… Iar exemplele pot continua!

Răspunsul e unul singur! Ne iau de proşti… cred că pot face orice, iar noi înghiţim. Terorizaţi de ipoteza de a deveni ţintele lui Traian Băsescu, din ce în ce mai puţini oameni iau poziţie publică. Iar preşedintele zburdă prin sondaje, avându-i în coastă doar Vadim şi Becali.

Toate astea mă fac să regret sincer că Adrian Năstase n-a ajuns preşedinte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.