Acasă Editorial Securitatea lui Escu

Securitatea lui Escu

DISTRIBUIȚI

Basescu. Voiculescu. Doua personaje politice cu probleme asemanatoare, dar cu solutii diferite. Primul, un eminent capitan de vas si reprezentant al lui Ceausescu la Anvers. Al doilea, economist si angajat la Vitrocim, apoi reprezentantul unei firme straine, Grivco, banuita de a fi paravanul operatiunilor ilegale ale lui Ceausescu. La primul, intamplator ajuns presedinte al Romaniei, avem acte care dovedesc ca a fost recrutat de Directia a IV a Securitatii. Si rapoarte catre Securitate. Semnate in clar: Traian Basescu. Despre al doilea, propus ca vicepremier, avem o multime de zvonuri, plus doua dosare sosite val-vartej de la cabinetul lui Timofte care contin note informative semnate conspirativ: Felix.

Luand lucrurile la nivel de fapte, concluziile pare clare, dar judecandu-le politic, tind sa devina incurcate. Unul e mai bun decat altul! De regula, primul, care are virtutea de a fi semnat in clar rapoartele catre Securitate. Asta barbat! Un adevarat lup de mare! La al doilea nu avem angajamentul facut cu Securitatea, dar avem notele informative. Pe care a facut greseala sa le semneze Felix, ca daca le semna Dan Voiculescu, devenea erou. Sau presedintele Romaniei.

In aceasta ciorba exista un ingredient secret: SRI. Demnul continuator al Securitatii, devenit un vast SRL cu ramificatii economice in Cipru, condus de diverse papusi care se cred papusari. Sefi ce au invatat sa pocneasca din sinapse ca ordonantele din calcaie la cererile Stapanului. Azi e Basescu, maine va fi Voiculescu, ieri a fost Iliescu… Da-le un obiectiv si ei il vor face harcea-parcea! Au ajuns sa aiba experienta chelnarului care vine cu un sprit proaspat exact in momentul in care te pregateai sa ceri. Citesc gandurile, dupa care fac rapoarte sau scotocesc in arhive.

Daca tot s-a suparat Voiculescu, mai bine decat sa iasa de la guvernare, ceea ce l-ar bucura pe colegul Escu, ar strange haturile legale prin care Securitatea poate fi transformata intr-un serviciu de informatii modern. Asta daca nu-s prea legati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.