Acasă Educație Manualul de sport contrazice manualul de fizică. Autorii și referenții științifici ai...

Manualul de sport contrazice manualul de fizică. Autorii și referenții științifici ai editurii sunt penibil de ignoranți

DISTRIBUIȚI

Vă prezentam zilele trecute cât de arogant era cu părinții pe Facebook autorul manualului de Educație fizică și sport, inspectorul de specialitate de la Inspectoratul Municipiului București, Laurențiu Oprea și cum se mai pupa singur în oglindă ce manual minunat a scris. Doctor în Educație fizică și Sport, ignorantul ăsta de inspector scrie în manual că „greutatea se măsoară cu ajutorul cântarului medical și se înregistrează în kilograme și grame”. „Oprea, stai jos, 4!” a auzit cu siguranță inspectorul nostru în timpul în care era elev. Oprea nici acum, habar nu are că greutatea se măsoară în newtoni care reprezintă kg*m/s^2 și se determină cu dinamometrul nicidecum cu ajutorul cântarului cu care se determină masa. În plus greutatea variază pe suprafața pământului și cu altitudinea: un copil va avea aceeași masă la Ecuator, la poli și pe lună dar greutatea va diferi. Aceste noțiuni se învață în clasa a VI-a la fizică în chiar primele ore. Vă imaginați copilul care în clasa a V-a a învățat din manualul de sport al Editurii Didactice și Pedagogice că greutatea se înregistrează în kilograme sau grame și se măsoară cu cântarul, așa cum a scris și la extemporal și a luat 10, că va crede că profesorul de Fizică greșește? Ce iureș o să facă părinții când vor ajunge copiii la pagina 37 din manualul de sport! Că nu toți părinții sunt ignoranți ca autorii manualului.

La o altă pagină se definește și absorbția – micșorarea sau anularea intensității unei forțe care a acționat asupra unui obiect, definiția corectă e doar pentru radiație, nu și pentru forță. Chiar și în DEX.

Dar iată că acest manual l-a avut ca referent științific pe un profesor universitar, Virgil Tudor, de la fostul IEFS, acum numit pompos Academia de Educație fizică și Sport. Nici ăla, doctor și el în sport, habar n-a avut de noțiunile elementare de fizică! Ce rușine! Ce doctori avem!

Facem un apel disperat la Liviu Dragnea: daddy, tu știi cum stă treaba că ai dat admitere la fizică la AR, fie-ți milă! Dă-i un telefon lui Pop să-i sune pe doctorii ăștia în sport care s-au oprit cu științele prea devreme să corecteze definiția greutății din manualul de educație fizică de-a cincea. Și zi-i lui Pop să cumpere drepturile de la un manual din străinătate și să-l traducă cineva. Nu-i mai lăsați pe toți „doctorii” să scrie cărți „științifice”. Rușine și Editurii Didactice și Pedagogice!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.