Acasă Educație Manualul de sport prezentat cu încântare de Pop-Genunche are 142 de pagini...

Manualul de sport prezentat cu încântare de Pop-Genunche are 142 de pagini pline de imbecilități

DISTRIBUIȚI

Fericit nevoie mare, ministrul Educației Liviu Pop ne-a prezentat manualul de sport care va deveni obligatoriu la toamnă, o acțiune ce face probabil parte din ciclul cum să ne „luptăm cu universitățile internaționale„ că țopârlanul din Maramureș face totul după mintea lui puțintică fiindcă nu pare să se inspire din Occident de la proștii ăia de intelectuali! Adică încă un manual gros la clasa a V-a, în condițiile în care ghiozdanul unui copil are încă din clasa întâi mult prea multe kilograme. „Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. Unul dintre manualele aprobate poate fi consultat aici: http://edituradp.ro/site_img/downloads/2017/07/educatie-fizica-5-edp.pdf
În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situații.
P.S. Înainte de a emite păreri, lecturați puțin manualul. Multumesc pentru înțelegere.”, a scris Genunche pe contul său de Facebook.

Zis și făcut: am deschis manualul la mai multe pagini diferite să vedem pe ce se vor cheltui banii publici ai Educației. În prima pagină citită, copiilor de 11-12 ani li se definește mersul pe care ei deja îl practică de peste 10 ani: „Mersul este modalitatea de bază, cea mai simplă, folosită pentru deplasarea omului încă din primul an de viață. În timpul mersului, vei păstra contactul (sprijinul) permanent al unui picior cu solul.” Profund și folositor. La extemporal la sport, copiii vor defini în scris mersul.

La o altă pagină se definește absorbția – micșorarea sau anularea intensității unei forțe care a acționat asupra unui obiect (definiția corectă e doar pentru radiație, nu pentru forță) sau simțul tactil – informațiile sunt percepute cu ajutorul pielii (deci nu doar cu degetele sau palma cum scrie în dicționar, ci cu toată pielea, probabil inclusiv a genunchelui).

La altă pagină, la rubrica „știați că” li se spune copiilor că alergarea, săritura și cățărarea sunt deprinderi pe care le posedă și animalele. Alo, manualul nu e pentru 3 ani, ci pentru 11-12 ani. În tările din Vest copiii învață la vârsta ABC-ul afacerilor, noțiuni de legislație, nu memorează inepții.

CITEȘTE ȘI Criticat pentru manualul de sport, Pop s-a enervat: „La muzică nu avem manual şcolar? Care este diferenţa între muzică şi sport?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.