Acasă Educație Patru medalii obținute de olimpicii români la Balcaniada de Geografie 2017

Patru medalii obținute de olimpicii români la Balcaniada de Geografie 2017

DISTRIBUIȚI

Lotul olimpic de geografie a cucerit două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la a III-a ediție a Olimpiadei Balcanice, desfășurată în perioada 25-30 iunie, la Ru?e (Slovenia). Rezultatul a plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

 

Medaliile de aur au fost obținute de Ioana Andrada Pantelimon (clasa a XI-a/Complexul Educațional ‘Lauder Reut’ din București) și Răzvan Marian Popescu (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Sf. Sava’ din București). Cristian Manuel Foșalău (clasa a XI/Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Galați) și-a adjudecat o medalie de argint, în timp ce Ana-Maria Cotun (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Nicu Gane’ din Fălticeni) și-a trecut în palmares o nouă medalie de bronz, la fel ca anul trecut.

 

Potrivit regulamentului competiției, fiecare echipă este compusă din 4 elevi și 2 profesori coordonatori (Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean de la Colegiul Național din Iași). Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) și o probă multimedia.Selecția echipei s-a realizat pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie, organizată la Oradea, în aprilie 2017.

 

La ediția curentă au participat 14 echipe din 5 țări.

 

Lotul României revine în țară sâmbătă 1 iulie, ora 15:30, pe Aeroportul Internațional ‘Henri Coandă’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.