Acasă Educație Rezidenții batjocoriți în continuare de Dorel de la Sănătate și de Genunche...

Rezidenții batjocoriți în continuare de Dorel de la Sănătate și de Genunche de la Educație

DISTRIBUIȚI

În țările civilizate, medicii sunt respectați de autorități, protejați de birocrație prostească și NU răspund penal pentru malpraxis. În România, medicii capătă cazier pentru aproape orice vătămare din culpă (adică neintenționată) iar pentru recunoștința manifestată de pacienți medicii poposesc direct în celulă fiindcă după cum știm, corupția ucide, lipsa medicilor, nu! Desigur că dacă am avea politicieni cărora să le pese, ar prevedea într-o lege că recunoștința pacienților nu este infracțiune, ea fiind o cutumă în România exact cum spunea judecătorul Danileț despre bacșișul lăsat la restaurant, explicând  că șpaga la frizer sau ospătar nu e mită, spre deosebire de condiționarea actului medical care este cu adevărat o infracțiune.
De ce îi criticăm din nou pe Dorel Bodog și pe Liviu Pop? Pentru că pe site-ul ministerului Sănătății sunt publicate pentru toate specialitățile curriculumurile naționale de pregătire pentru rezidenți dar acestea conțin semnături și ștampile numai la anatomie-patologică și chirugie pediatrică (vezi foto 1:  sus – anatomie patologică și chirugie pediatrică, jos – interne), la restul, nu. Așa cum ne-a semnalat un profesionist din domeniu, medicul își descarcă curriculum de pe site, se ghidează după el și … are loc o vătămare a unei persoane. La nelipsitul proces medicul prezintă curriculumul după care s-a ghidat, neștampilat, nesemnat. Vine Ministerul Sănătății la proces și spune, „vai când s-a publicat pe internet, din greșeală, s-a încurcat pagina 3 de la curriculul X de anul trecut cu cea de anul acesta și de fapt nu se mai putea aplica procedura asta. Dar prin Ordinul nr. 678/4.252/2017 al ministrului sănătății publice și al ministrului educației, cercetării și tineretului (semnat de Bodog și de predecesorul lui Liviu Pop) noi am publicat în Monitorul Oficial nr.529 bis care se putea cumpăra de fiecare rezident contra „modicei” sume de 569,94 lei, fiind transmis  prin e-mail pe banii ăștia. Astfel fiecare rezident putea să verifice dacă cele postate pe internet sunt conforme”.
Că nesimțirea unora din ministere este proverbială și de câțiva ani, de când au crescut salariile la peste 1000 de euro per funcționar ministerial, toate beizadelele – amanți/ amante, copii, soți/soții se înghesuie pe joburile astea ca mai apoi să-și bată joc de tinerii care-și rup coatele pe băncile facultăților și mai apoi pentru specializări.
Ministrul Genunche(cunoscut și ca Liviu Pop) a avut grijă să recomande manualul de Educație fizică și sport de clasa a Va. De curriculumurile rezidenților nu-i pasă deși a fost operat la „genunche” la noi în țară.

Așa că funcționarii Ministerului Sănătății au publicat noile curricule de pregătire pentru medicii rezidenți pe site. Cu foi ce arată diferit între ele (vezi foto 2) sau fără semnătura responsabililor. Numai bune de nimic. Dar să nu uitam: Anexele 1-3 de la ordinul celor doi miniștri se pot achiziționa de la RA Monitorul Oficial cu 569.94 lei. O nimica toată!

       

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.