Home Fonduri Europene 173,5 milioane euro pentru servicii de sănătate la standarde comunitare

173,5 milioane euro pentru servicii de sănătate la standarde comunitare

DISTRIBUIŢI

În perioada următoare va fi lansată prima licitație de proiecte pentru domeniul de intervenție, reabilitarea, modernizarea sau echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Documentele necesare sunt prezentate în ghidul solicitantului, care te învață și cum să-ți faci un CV european.

Implementarea proiectelor va fi finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional (POR), în cadrul Axei prioritare 3. Fondurile alocate acestui domeniu se ridică la peste de 173,5 milioane euro, din care 147,5 milioane euro din FEDR. Peste 26 milioane euro reprezintă cofinanțare națională.
Potrivit ghidului aplicantului, publicat pe pagina de internet a POR, dosarul trebuie să cuprindă studiul de fezabilitate care să prezinte principalele caracteristici tehnico-economice ale investiției. În declarația de angajament se va stipula valoarea contribuției solicitantului ca parte procentuală din valoarea totală eligibilă a proiectului. Formularele necesare pentru aplicare se găsesc în format standard. La analiza proiectului se va ține cont de impactul economic, social și de mediu pe care îl va avea realizarea acestuia. Orizontul de analiză recomandat pentru proiectele finanțate prin acest domeniu de intervenție al POR este de 20 de ani. În ghidul solicitantului se mai precizează că proiectul trebuie evaluat și din punctul de vedere al societății, pentru că nu întotdeauna un proiect necesar este și dorit. Trebuie considerate elemente precum disponibilitatea consumatorilor de a plăti pentru bunurile sau serviciile oferite de infrastructura respectivă sau costurile de mediu. Și aici se va aplica principiul "poluatorul plătește". 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.