Acasă Fonduri Europene Arborii seculari, protejați cu bani europeni

Arborii seculari, protejați cu bani europeni

DISTRIBUIȚI

Căminele culturale, arborii care au câteva secole vechime sau ruinele cetăților dacice de prin satele românești pot fi redate circuitului turistic prin utilizarea fondurilor structurale.

Pe 25 aprilie se va încheia cea de a doua sesiune de

proiecte derulată în cadrul măsurii 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale".
Ghidul solicitantului definește așezămintele culturale drept instituții publice sau persoane juridice de drept privat, indiferent de forma de organizare și finanțare, care desfășoară activități în domeniul cultural, de informare și educație permanentă, reprezentând servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale și a accesului comunitar la informație. Așezămintele pot fi conservate sau renovate cu bani europeni. Conservarea presupune intervenții care au ca finalitate menținerea unei stări fizice și estetice a unei construcții, dar și lucrările care au ca scop protejarea împotriva intemperiilor sau a furtului. Tot în categoria lucrărilor de conservare intră și acțiunile de menținere în stare de ruină a vestigiilor arheologice din orice epocă. În acest caz, conservarea urmărește doar împiedicarea degradărilor ulterioare. Sunt eligibile și lucrările de consolidare. Monumentele naturii reprezintă arii naturale protejate, al căror scop este protecția și conservarea unor elemente naturale cu valoare și semnificație ecologică, științifică, peisagistică deosebite. În această categorie sunt incluse de la specii de plante sau animale sălbatice rare, amenințate cu dispariția, arbori seculari sau asociații floristice și faunistice, la peșteri, martori de eroziune, chei, cursuri de apă sau cascade. Dacă monumentele naturii pentru care se cere finanțare nu sunt cuprinse în perimetrul altor zone aflate sub regim de protecție, pentru asigurarea integrității lor se vor stabili zone de protecție obligatorie, indiferent de destinația și de deținătorul terenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.