Acasă În Lume 150.000 de cetățeni o susțin, marți, pe Kovesi la Bruxelles

150.000 de cetățeni o susțin, marți, pe Kovesi la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Membrii comunității Declic merg, marți, 26 februarie, la Bruxelles, cu aproape 150.000 de semnături de susținere a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Predarea petiției și a semnăturilor va avea loc la Parlamentul European începând cu ora 14.30 (ora României).

Reprezentanți ai Declic, împreună cu inițatorul petiției, Dumitru Cornel Vîlcu, conferențiar universitar la Universitatea Babeș-Bolyai, se vor întâlni la ora 14.30 cu europarlamentarul Eva Joly, membru în Comisia LIBE și fost magistrat, militant pentru independența justiției. Eva Joly va primi scrisoarea de susținere și va discuta cu reprezentanții Declic despre importanța implicării cetățenești în lupta pentru democrație. Ulterior, vom rămâne în Parlamentul European pentru a o încuraja pe Laura Codruța Kovesi și în momentul începerii audierilor din Comisia LIBE.

Petiția ”O susțin pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european” a fost inițiată de unul dintre cei mai activi membri Declic, Dumitru Cornel Vîlcu, activist clujean.

Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a Justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România”, scrie Cornei Vîlcu în petiția semnată de aproape 150.000 de oameni.

Membrii comunității Declic vor fi prezenți pe promenada din fața Parlamentului European începând cu ora 13.00 (ora României), pentru a își arăta susținerea față de fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție. Prin acțiunea noastră vrem să informăm Europa că românii o susțin pe Laura Codruța Kovesi, în ciuda atacurilor și dezinformării venite din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader sau a votului ambasadorului României în cadrul Consiliului UE.

Petiția poate fi accesată aici: https://campaniamea.declic.ro/petitions/sustinem-candidatura-laurei-codruta-kovesi-pentru-functia-de-procuror-sef-european

7 COMENTARII

  1. Mare păcat că există în România așa de multe uscaturi care vreau cu tot dinadinsul ca în România lucrurile să meargă prost. Mă întreb cum de nu au minim discernământ să vadă realitățile pronunțate de instanțele din România la adresa Laurei Codruța Chiovesi. Cum s-a aplicat legea de către Chiovesi în România.

    • „Chiovesi” o să fie Procuror Șef European! N-ai văzut la Antena 3 că „Chiovesi” e vândută străinilor? Străinii o s-o puie, ca să-ți deie ție EDITAT!

      • Laura kodruţa köveşi să fie clar cel mai prost om poate să-şi deie seama că fosta procuror köveši a făcut jocul de interese a lui Băsescu iar cînd avenit Iohanis la conducere a lui Iohanis . Pe urmă a primit şi din afară de la Merkel şi alţii pe cine să judece să elimine. Nu a judecat după o echitate dreaptă că cine a greşit a furat a fost corupt au încălcat legile să fie sancţionat după dreptate fără să se ţină cont de culoarea politică sau cine este el. Köveşi a judecat după ce i sa dictat de; Băsescu de Iohanis şi de UE

    • Numai 150.000 o susțin prin această petiție că doar nu sunteți dvs. purtătorul de cuvânt al celor care n-au semnat (încă) această petiție! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.