Acasă În Lume Aeroportul din Amsterdam: niciun avion nu decolează

Aeroportul din Amsterdam: niciun avion nu decolează

DISTRIBUIȚI

Toate zborurile de pe aeroportul Schiphol, anulate vineri din cauza unei pene electrice.

Toate zborurile de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam au fost anulate vineri din cauza unei pene majore în furnizarea curentului electric în zona metropolei olandeze, a anunțat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de Reuters.

Reprezentanta aeroportului Schiphol (al patrulea ca mărime din Europa) a adăugat, de asemenea, că toate zborurile către acest aeroport au fost redirecționate spre alte orașe din regiune.

Fraport, compania care administrează aeroportul din Frankfurt, a anunțat că două zboruri cu destinația Amsterdam au fost amânate și a precizat că deocamdată nu a primit o cerere de la aeroportul Schiphol de a prelua zboruri redirecționate de la Amsterdam.

Transportul public în zona Amsterdam a fost afectat, înregistrându-se întârzieri ale trenurilor și pasageri blocați în tramvaie și metrou. Potrivit televiziunii publice olandeze NOS, activitatea spitalelor nu a fost afectată întrucât acestea dispun de generatoare de rezervă.

La o oră și jumătate de la incident, compania olandeză de distribuție a energiei electrice TenneT a anunțat că a fost reluată furnizarea electricității în unele părți ale zonei Amsterdam. Într-o postare pe Twitter, compania TenneT a explicat că pana electrică a fost cauzată de o avarie la o stație electrică din Diemen, o suburbie a Amsterdamului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.