Acasă În Lume Agenți israelieni pe motocicletă l-au asasinat în Iran pe numărul doi din...

Agenți israelieni pe motocicletă l-au asasinat în Iran pe numărul doi din Al Qaeda

DISTRIBUIȚI

Al doilea om din Al Qaeda, acuzat că a pus la cale bombardamentele din 1998 a două ambasade americane în Africa, a fost ucis în Iran în august de către agenții israelieni care acționau la comanda Statelor Unite, a informat vineri New York Times, citând oficialii de informații.

Abdullah Ahmed Abdullah, cunoscut ca Abu Muhammad al-Masri, a fost împușcat de doi bărbați pe o motocicletă pe străzile din Teheran pe 7 august, a raportat NY Times.

Uciderea lui al-Masri, care era văzut ca un probabil succesor al actualului lider al Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a fost păstrată secretă până acum, scriu jurnaliștii americani. SUA îi filau de ani de zile pe Masri și alți agenți al-Qaeda din Iran.

Un oficial american, care a vorbit cu Reuters sub anonimat, a refuzat să confirme orice detalii despre povestea din NY Times sau să spună dacă a existat vreo implicare a SUA. Consiliul de Securitate Națională a Casei Albe nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Masri, unul dintre liderii fondatori al Qaeda, a fost ucis împreună cu fiica sa, văduva fiului fostului șef al Qaeda Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a raportat Times.

Al Qaeda nu a anunțat moartea lui Masri, Iranul șiit a acoperit informația despre decesul sunnitului iar SUA și Israelul tac mâlc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.