Home În Lume AirAsia suspectată că a folosit un culoar aerian neautorizat

AirAsia suspectată că a folosit un culoar aerian neautorizat

DISTRIBUIŢI

Condițiile meteorologice au fost „factorul declanșator” al accidentului avionului AirAsia prăbușit în Marea Java, Indonezia, în urmă cu o săptămână, a anunțat Agenția națională meteorologică indoneziană.

„Pe baza datelor disponibile privind localizarea ultimului contact al avionului, vremea a fost factorul declanșator al accidentului”, potrivit informațiilor de pe site-ul agenției.

Avionul pare să fi zburat printre nori foarte amenințători, potrivit aceleiași surse.

„Fenomenul meteo cel mai probabil a fost givrajul care poate deteriora motoarele din cauza unui proces de răcire. Aceasta este doar una dintre posibilități, pe baza analizei datelor meteorologice existente”, adaugă agenția.

Airbusul A320-200, care efectua la 28 decembrie legătura între orașul indonezian Surabaya și Singapore, cu 162 de persoane la bord, a zburat în condiții meteorologice foarte proaste.

Pilotul a cerut să ia altitudine pentru a evita o furtună, dar nu a primit imediat undă verde de la controlul aerian din cauza unui trafic foarte intens pe acest culoar aerian foarte frecventat. El a dispărut de pe ecranele radarelor la scurt timp după aceea.

Autoritățile indoneziene vor ancheta asupra unor „infracțiuni” comise de compania AirAsia pe care o suspectează că a folosit un culoar de zbor fără autorizație.

Avionul a folosit un culoar aerian într-un interval orar pentru care compania nu avea autorizație, a afirmat directorul general al Aviației Civile indoneziene Djoko Murjatmodjo.

Căutările corpurilor victimelor și altor părți ale epavei, în special cutiile negre, continuau duminică.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.