Home În Lume Atacuri teroriste la Paris. Cel puțin 120 de oameni uciși

Atacuri teroriste la Paris. Cel puțin 120 de oameni uciși

DISTRIBUIŢI

UPDATE 01.16 Bilanțul oficial al Prefecturii este de „între 18 și 39 de morți”.

UPDATE 01.00 Cel puțin 60 de oameni uciși, conform postului BFMTV. Primăria cere oamenilor printr-un mesaj pe Twitter să nu iasă din case.

UPDATE 00.49 S-a decretat stare de urgență în Franța. Se interzice circulația în anumite zone din Paris.

UPDATE 00.41 Cel puțin 40 de oameni au fost uciși în atacurile din Paris.

ORA 00.38 Paris: Un alt atac armat în zona Halelor

Potrivit postului de radio Europe 1, un nou atac armat are loc în zona Halelor din capitala Franței.

UPDATE ORA 00.28 Autorii unuia dintre atacurile armate din Paris au strigat ‘Allahu Akbar!’

Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte în centrul Parisului strigau „Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare — n.red.) în timp ce trăgeau cu armele automate, potrivit unui martor care a fost intervievat de postul France Info, transmite sâmbătă EFE.

Martorul, care a povestit ceea ce a văzut printre hohote de plâns, a declarat că se afla împreună cu mama sa în sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, când mai mulți indivizi au intrat în forță și au început să tragă. Martorul a povestit că i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigând „Allahu Akbar” și că, după o rafală de împușcături, când se părea că presupușii teroriști au plecat, a reușit să fugă și el împreună cu mama sa.

ORA 00.26Mae anunță că „În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz.”
 

ORA 00.25 Oficiali americani cred că atacurile din Paris au fost coordonate (surse)

Oficiali americani din serviciile de securitate consideră că seria de atacuri care au avut loc vineri seara la Paris au fost, cel mai probabil, coordonate, conform primelor informații de la fața locului, a declarat o sursă apropiată domeniului de intelligence, potrivit Reuters.

„Arată exact ca o serie de atacuri coordonate”, a spus sursa citată.

ORA 00.20 Atacuri la Paris: Stade de France, evacuat prin porțile nord, sud și vest

Spectatorii care au asistat vineri seară la partida amicală de fotbal dintre Franța și Germania pe Stade de France au fost invitați de către crainic, dar și cu ajutorul mesajelor înscrise pe ecranele gigant să părăsească incinta prin trei porți — nord, sud și vest, transmite AFP.

Potrivit jurnaliștilor AFP aflați la fața locului, câteva mii de suporteri s-au refugiat într-o peluză și se aflau în continuare acolo la orele 23:10, totul desfășurându-se cu calm.

Accesul ziariștilor în zona mixtă (locurile în care se țin interviurile cu jucătorii) și în sala de conferințe de presă a antrenorilor era imposibil.

ORA 00.16 Cel puțin 30 de oameni uciși la Paris (postul de televiziune BFM TV)

Cel puțin 30 de oameni au murit vineri seara la Paris, a anunțat postul de televiziune BFM TV, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.

Viceprimarul Parisului a declarat că sunt cel puțin trei locuri din Paris sub atac, a informat CNN, care momentan a anunțat că bilanțul victimelor se menține la 18.

Se pare că în sala de concert Bataclan ar fi circa 60 de persoane luate ostatici, conform BBC.

ORA 00.14 Premierul Manuel Valls la Ministerul de Interne, Stade de France înconjurat de forțele de ordine

Premierul francez Manuel Valls s-a alăturat vineri seară președintelui François Hollande care se afla la sediul Ministerul de Interne pentru o „analiză a situației” după împușcăturile din centrul Parisului și exploziile din zona Stade de France, în nordul capitalei.

Potrivit mass-media franceze, stadionul unde a avut loc meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei a fost înconjurat de trupe ale forțelor de ordine, iar spectatorii s-au refugiat pe gazon.

ORA 23.59 Franța: Cel puțin 18 morți în atacuri armate și luare de ostatici la Paris

Cel puțin 18 persoane și-ai pierdut viața în atacuri multiple la Paris și în apropiere de Stade de France, în nordul capitalei, iar într-o sală de spectacole din oraș au fost luați ostatici, a informat vineri seară pentru AFP Prefectura de poliție.

Potrivit unui prim bilanț al Prefecturi de poliție din Paris, trei persoane au fost ucise în exploziile din zona Stade de France, unde se desfășura meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei, iar 15 au murit în sala de spectacole Bataclan, unde au fost luați ostatici.

În jurul orei locale 22.30, Prefectura de poliție a spus că au fost „cel puțin trei atacuri armate, poate patru în sectorul Bataclan (arondismentul XI) și strada Charonne (arondismentul X).

ORA 23.58 Președintele Hollande a constituit o celulă de criză

Președintele Franței, Francois Hollande, a constituit vineri seara o celulă de criză la Ministerul de Interne, în contextul atacurilor din Paris, soldate cu cel puțin 18 morți

ORA 23.50 Președintele francez, François Hollande, s-a deplasat vineri seară la sediul Ministerului de Interne unde este în curs o „analiză a situației” după împușcăturile din centrul Parisului și explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, au informat surse din anturajul acestuia, citate de AFP.

Șeful statului a părăsit Stade de France, unde asista la meciul de fotbal dintre echipele Franței și Germaniei, și face „în prezent o analiză a situației la Ministerul de Interne împreună cu toate serviciile competente”, a precizat sursa.

ORA 23.45 Cel puțin 18 morți la Paris

Cel puțin 18 persoane au murit la Paris în urma unor explozii și atacuri cu arme de foc, informează AFP.

Președintele Hollande s-a deplasat la Ministerul de Interne pentru a evalua situația.

ORA 23.41 Franța: Luare de ostatici la Paris

O luare de ostatici este în curs la sala de spectacole Bataclan, din arondismentul 11 al Parisului, a anunțat prefectura de poliție, potrivit AFP.

ORA 23.35 Explozii și împușcături la Paris

Împușcături în centrul Parisului și explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, s-au produs vineri seară, soldate cu răniți, au informat surse concordante, citate de AFP.

Bilanțul urmează să fie stabilit, au adăugat aceste surse, precizând că au fost introduse perimetre de securitate, iar în zonă au fost trimise echipe de prim-ajutor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.