Acasă În Lume Atacurile de la Bagdad arată spre necazuri pentru ISIS

Atacurile de la Bagdad arată spre necazuri pentru ISIS

DISTRIBUIȚI

 O altă zi aduce noutăți din Bagdad: marți, patru bombardamente, unul după altul, a omorât duzine de oameni și a lăsat urme de sânge, pe lângă chipurile desfigurate și părțile de corp răvășite în piețele publice, relatează the New York Times în ediția de astăzi. 
 
 Vorbele oficiale spun că noile valuri de bombardamente indică o eventuală pierdere a Statului Islamic. Teroriștii atacă Bagdadul fiindcă abandonează teritoriu către forțe pro-Iraq și americani. 
 
 ISIS pierde teritoriu în Iraq și Siria. Bombardamentele recente sunt remeniscente incepeturilor Statului Islamic, când ISIS era Al Qaeda în Iraq. În schimb, sângele va continua să curgă.
 
 Lăsând la o parte istoria organizației teroriste, este important să considerăm că situația din Bagdad și lupta teritorială au legătură.
 
 Reflexul conduceri Shiite este să protejeze Bagdadul, explicând agonia victimelor teroriștilor, și asta probabil va determina militarii și polițiștii să se retragă din front și să securizeze capitala. În acest mod, teroriștii s-ar retrage din capitală și militarii ar putea organiza o mișcare ofensivă către recucerirea Mosulului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.