Acasă În Lume Austria închide șapte moschei și expulzează până la 60 de imami acuzați...

Austria închide șapte moschei și expulzează până la 60 de imami acuzați că primesc finanțare din străinătate

DISTRIBUIȚI

Guvernul austriac a anunțat vineri că închide șapte moschei și intenționează să excludă până la 60 de imami după ce a constat că aceștia erau finanțati din străinătate.
Cancelarul Sebastian Kurz a declarat că guvernul închide o moschee naționalistă turcească din Viena și dizolvă un grup numit Comunitatea religioasă arabă care conduce șase moschei. Acțiunile guvernului se bazează pe o lege din 2015 care, printre altele, interzice finanțarea externă a grupurilor religioase. Ministrul de Interne, Herbert Kickl, a spus că permisele de ședere de aproximativ 40 de imami angajați de ATIB, un grup care supraveghează moscheile turcești din Austria, sunt revizuite din cauza preocupărilor legate de această finanțare.

Kickl a spus că, în două cazuri, a fost deja revocat iar cei doi au primit ordin de revocare. Altor cinci imami le-a fost refuzat dreptul de ședere.
În 2015, anul în care Austria interzice prin lege finanțarea externă a grupurilor religioase, Guvernul României a oferit printr-o hotărâre de Guvern semnată de fostul premier Victor Ponta cultului musulman mai mult de un hectar de teren în Bdul. Expoziției din Sectorul 1 pentru ca Turcia să poată finanța construcția unei mega-moschei incluzând și o universitate islamică deși conform celui mai recent recensământ al INS, în București trăiesc doar 9037 de mahomedani din care în Sectorul 1 exact 952.

Activistul civic Cătălin Ioan Berenghi a cerut în instanță anularea Hotărârii de Guvern, procesul transformându-se într-unul colectiv peste 10.000 de români depunând cereri de intervenție în proces împotriva construirii mega-moscheii. Următorul termen al procesului va avea loc în luna septembrie 2018.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.