Acasă În Lume Catedrala Notre Dame din Paris în flăcări

Catedrala Notre Dame din Paris în flăcări

DISTRIBUIȚI

Update 16.04.19 ora 08.00 : Au apărut primele fotografii cu interiorul Catedralei Notre Dame după incendiu

Update ora 00.10 : Comandantul Brigăzii de pompieri din Paris, generalul Jean-Claude Gallet, a anunțat că „Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime iar secretarul de stat din Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez a spus că „focul a scăzut în intensitate”.

Update ora 23.00 :Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent, informează AFP, citată de AGERPRES. „Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri”, a scris pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuie catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

„Incendiu la Notre Dame în desfășurare” a scris poliția pe Twitter. Primarul Parisului, Anne Hidalgo a anunțat că pompierii încearcă să stingă focul teribil care a izbucnit la Notre Dame în jurul orei 19.30, ora României.
Sursa incendiului este necunoscută.
Primarul a cerut tuturor să respecte perimetrul.

Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre „personajele principale” ale romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

Notre-Dame de Paris en flammes

Des siècles d’Histoire de France partent en fumée. Puissent nos valeureux pompiers sauver Notre-Dame de Paris des flammes. 🙏🏻

Publicată de Gilbert Collard pe Luni, 15 aprilie 2019

NOTRE DAME DE PARIS BRÛLE

Publicată de La Page Thagastoise pe Luni, 15 aprilie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.