Home În Lume CIA se va restructura

CIA se va restructura

DISTRIBUIŢI

Directorul CIA John Brennan a ordonat restructurarea celebrei agenții de spionaj care ar putea schimba din temelii modul de funcționare al organizației sale, au informat joi surse oficiale, relatează vineri AFP.

Într-un mesaj adresat angajaților CIA datat 24 septembrie, John Brennan a anunțat că este timpul „să privim cu atenție și sincer” dacă agenția are nevoie să fie restructurată pentru a deveni mai eficientă.

„Am spus de mai multe ori anul trecut: sunt din ce în ce mai convins că este momentul să aruncăm o privire asupra modului în care suntem organizați și asupra structurii noastre actuale, precum și asupra modului în care ne desfășurăm activitatea, pentru a vedea dacă acestea trebuie ajustate pentru a ne asigura succesul în viitor”, a mai spus Brennan.

John Brennan a cerut la sfârșitul lunii septembrie mai multor responsabili cu experiență „să realizeze o revizuire în profunzime (a CIA) pentru a determina dacă eficiența misiunilor agenției este optimă, în special în materie de integrare, de flexibilitate și de rezistență”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIA, Dean Boyd, confirmând informații apărute în Washington Post.

Potrivit ziarului american, citând foști și actuali responsabili ai serviciilor de informații, restructurarea ar putea consta în renunțarea la departamentele de spionaj și analiză, în prezent separate, pentru a se crea în loc unități concentrate pe zone geografice sau anumite amenințări.

Oficialii însărcinați cu această restructurare sunt „încă în faza de colectare de informații” și este prea devreme pentru a spune ce variante vor fi alese, a precizat Boyd.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.