Acasă În Lume Cioloș a negociat cu Macron pentru Kovesi

Cioloș a negociat cu Macron pentru Kovesi

DISTRIBUIȚI

„Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european.
Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European.”, a anunțat astăzi Dacian Cioloș. Cu o zi în urmă, Dacian Cioloş anunţase că procedura trebuie redeschisă, dar şi că Laura Kovesi are o şansă importantă să ocupe această funcţie: „Trebuie să încheiem cât mai rapid procesul de desemnare a procurorului european. Am aşteptat prea mult pentru asta, această instituţie trebuie să fie funcţională cât mai repede pentru a proteja interesele financiare ale UE, de corupţie, de fraudă, dar mai ales pentru a da un semnal clar că UE nu ştie doar să pedepsească, ci ştie să şi prevină, şi că instituţiile uniunii au instrumentele pentru a face acest lucru”, a declarat Dacian Cioloş.

După ce s-a clasat prima în urma audierii în Parlamentul European, Kovesi a declaray că ea a făcut tot ce depinde de ea, urmând de-acum negocierile politicienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.