Home În Lume Comuniștii chinezi au găsit acarul Păun: un jurnalist economic

Comuniștii chinezi au găsit acarul Păun: un jurnalist economic

DISTRIBUIŢI

Poliția chineză a citat 11 persoane, printre care și un jurnalist economic, într-o anchetă asupra operațiunilor ilegale desfășurate pe piețele bursiere.

Beijingul a aprobat finanțarea unei întreprinderi publice destinate să cumpere acțiuni în numele guvernului.

Acum autoritățile acuză un jurnalist de la revista Caijing că s-a asociat cu alte persoane cu scopul de a fabrica și răspândi informații false despre comercializarea valorilor mobiliare și a piețelor în termen, a anunțat agenția de presă China Nouă marți seara.

Într-un comunicat, revista și-a apărat jurnalistul, Wang Xiaolu, confirmând însă că el a fost convocat la poliție.

Wang, într-un articol publicat în iulie, afirma că autoritatea reglementării valorilor mobiliare studia posibilitatea unei scoateri de fonduri publice de pe piață.

Comisia chineză de reglementare a piețelor financiare (CSRC) a dezmințit informația rapid, calificând articolul drept ”iresponsabil”.
Opt angajați ai companiei financiare controlate de stat Citic Securities sunt suspectate de operațiuni ilegale, în frunte cu directorul general, Xu Gang.

Un angajat al CSRC, care lucra la ofertele publice, precum și un ex-angajat responsabil de reglementarea piețelor, sunt suspectați de utilizare a unor informații clasificate și de falsificare de documente oficiale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.