Acasă În Lume Curtea Supremă din India a interzis divorțul musulman prin simpla rostire „divorțez,...

Curtea Supremă din India a interzis divorțul musulman prin simpla rostire „divorțez, divorțez, divorțez” de către soț

DISTRIBUIȚI

În India era acceptată până azi ca divorț pentru cuplurile musulmane, rostirea de către soți de trei ori consecutiv a cuvântului „divorțez” și căsătoria era sfârșită în mod oficial.

Curtea Supremă din India a interzis marți acest tip de divorț care se realiza prin viu grai, prin scrisoare, Skype sau prin Whatsapp, informează AFP, bărbatul pronunțând doar „talaq, talaq, talaq”.
Mai multe femei musulmane repudiate în acest mod au făcut recurs la decizia soțului în instanță și au cerut Curții Supreme să interzică această procedură. Un complet de judecată, format din cinci judecători, reprezentanți ai principalelor religii ale Indiei: hinduismul, islamul, creștinismul, sikhismul și zoroastrismul a decis că acest procedeu este neconstituțional și l-a interzis de astăzi.

Constituția Indiei definește laicitatea prin situarea tuturor religiile pe picior de egalitate. Guvernul a susținut interzicerea acestui gen de divorț pe care-l consideră discriminatoriu față de femei dar comunitatea musulmană este nemulțumită și susține că li se impun regulile hinduismului majoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.