Home În Lume Doi agenți FBI, împușcați în apropierea orașului Ferguson

Doi agenți FBI, împușcați în apropierea orașului Ferguson

DISTRIBUIŢI

Doi agenți FBI au fost răniți prin împușcare într-o casă din nordul comitatului Saint Louis miercuri dimineață, însă incidentul nu este „direct legat” de protestele motivate rasial din zona orășelului Ferguson, a declarat o purtătoare de cuvânt a agenției citată de Reuters.

Un agent a fost împușcat în umăr și un altul în picior în timp ce asistau poliția locală la aplicarea unui mandat de arestare, a afirmat Rebecca Wu într-o declarație de presă. Rănile suferite nu le pun viața în pericol celor doi agenți, a precizat ea.

„Incidentul nu este direct legat de protestele de la Ferguson”, a mai spus Wu, fără a furniza detalii suplimentare.

Circa 2.000 de militari ai Gărzii Naționale au fost mobilizați în suburbiile Saint Louis pentru a contribui la detensionarea situației după anunțarea verdictului unui mare juriu din Missouri, care a decis să nu-l pună sub acuzare pe polițistul alb care a împușcat mortal un tânăr de culoare în luna august.

Incidentul de miercuri dimineață în care au fost implicați agenți FBI a avut loc la câteva ore după o ciocnire între poliție și protestatari la Ferguson.

În ciuda unei prezențe militare sporite în Ferguson, o mașină de poliție a fost incendiată în apropierea primăriei în seara zilei de marți, iar poliția a folosit în timpul nopții bombe cu fum și gaze incendiare pentru a-i dispersa pe protestatari.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.