Home În Lume Femeia bolnavă de cancer în fază terminală, care şi-a planificat moartea, s-a...

Femeia bolnavă de cancer în fază terminală, care şi-a planificat moartea, s-a sinucis

DISTRIBUIŢI

Brittany Maynard, în vârstă de 29 de ani, care suferea de un cancer în fază terminală, s-a sinucis după ce a anunţat în urmă cu câteva săptămâni într-o înregistrare video că vrea să-şi pună capăt zilelor, provocând o dezbatere puternică asupra eutanasiei în Statele Unite.

Femeia suferea de o formă foarte agresivă de cancer la creier, şi-a anunţat intenţia într-o înregistrare video postată pe site-ul thebrittanyfund.org care a făcut înconjurul lumii, reamintește Mediafax.

 

Înregistrarea a fost accesată, până luni, de 9,5 milioane de ori pe YouTube.

„La revedere tuturor prietenilor mei dragi şi familiei mele, pe care o iubesc. Astăzi este ziua pe care am ales-o să mor cu demnitate, având în vedere boala mea în fază terminală, acest teribil cancer de creier care mi-a luat multe”, a scris ea, într-un mesaj redifuzat masiv pe reţele de socializare.

 

Sean Crowley, un purtător de cuvânt al Asociaţiei Compassion and Choices, care militează pentru dreptul la eutanasie, a declarat că tânăra a decedat la domiciliu. 

La începutul anului, tânăra, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea de trăit doar şase luni şi că agonia sa va fi foarte dureroasă.

 

Ea s-a mutat din California în Oregon, „unul dintre cele cinci state americane care a legalizat dreptul de a muri în demnitate”, alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico, potrivit paginii tinerei.

 

Astfel, un medic i-a prescris în mod legal medicamentele de care avea nevoie pentru a-şi pune capăt zilelor aşa cum voia, în camera ei, înconjurată de apropiaţi.

 

Povestea ei a făcut înconjurul lumii. Săptămâna trecută Brittany Maynard a apărut pe coperta revistei americane People.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.