Home În Lume Filmul „the Interview”, difuzat de Crăciun în cinematografe din SUA

Filmul „the Interview”, difuzat de Crăciun în cinematografe din SUA

DISTRIBUIŢI

Cinematografe din SUA au anunțat marți că vor prezenta de Crăciun filmul ‘The Interview’, o comedie despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, transmite BBC. Anunțul vine după ce compania care a produs lungmetrajul, Sony Pictures, luase decizia de a renunța la difuzarea acestuia în contextul devastatorului atac informatic împotriva sa comis de hackeri din Coreea de Nord.

Două cinematografe — unul din Atlanta și altul din Austin — au comunicat pe Twitter că proiecția filmului va avea loc de Crăciun, exact la data la care fusese programată inițial premiera sa, și că această acțiune are acceptul firmei Sony Pictures.

Atacul care a afectat extrem de grav casa producătoare de filme a dus la o escaladare a tensiunilor dintre Washington și Phenian. Președintele american, Barack Obama, a declarat, duminică, într-un interviu la CNN, că administrația sa analizează posibilitatea reintroducerii Coreii de Nord pe lista statelor care sprijină terorismul.

Phenianul a dezmințit însă că s-ar afla la originea acțiunii contra Sony Pictures. Totodată, Comisia Națională de Apărare nord-coreeană (NDC) a susținut că armata și populația din această țară sunt ‘pregătite pentru o confruntare cu Statele Unite ale Americii, în toate spațiile de conflict, inclusiv în spațiul războiului cibernetic’. ‘Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Albă, Pentagonul și continentul american, fosa septică a terorismului, și va depăși cu mult *contraatacul simetric* anunțat de Obama’, a amenințat sursa citată.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.